REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Kauno klinikas pas gydytoją vykstantys ar artimuosius lankantys gyventojai turi apsišarvuoti kantrybe. Mat, norint patogiai pastatyti automobilį, eilėje reikia laukti beveik valandą. Kuriozų kyla ir išvykstant – sergantys žmonės priversti stovėti milžiniškoje eilėje, kad sumokėtų už automobilio stovėjimą.

Į Kauno klinikas pas gydytoją vykstantys ar artimuosius lankantys gyventojai turi apsišarvuoti kantrybe. Mat, norint patogiai pastatyti automobilį, eilėje reikia laukti beveik valandą. Kuriozų kyla ir išvykstant – sergantys žmonės priversti stovėti milžiniškoje eilėje, kad sumokėtų už automobilio stovėjimą.

REKLAMA

Gyvas eiles laukiančiųjų susimokėti už automobilio stovėjimą prie pat Kauno klinikų esančioje aikštelėje Eivenių gatvėje fiksuoja pacientai ir jų artimieji. Žmonės sako, kad čia kai kuriomis dienomis tenka prakiurksoti gerą valandą. Eilės nusidriekia dažniausiai popiet, o tokia situacija tęsiasi kelias savaites.

„Praeitą kartą klinikose, kai buvau,  visą eilę atstovėjau. Man labiausiai buvo gaila tų žmonių, kurie ligoti, kad su tokiu atsiskaitymu, su tokia technologija susiduria, šiuolaikine, gal ji ir patogi, bet tam senyvam žmogui, tai buvo nelabai.“

REKLAMA
REKLAMA

Esą kartkartėm pas gydytoją užtrukę keliolika minučių, prie išvažiavimo laukia triskart ilgiau.

Kol tenka laukti susimokėti – dar ir pinigėliai kapsi:

„Pusė valandos, 45 minutės laukti reikia kitą kartą, kaip eina.“

Aikštelėje intensyvus judėjimas – per dieną apie tūkstantis automobilių. Kauno klinikų atstovai tikina, kad žmonės stringa dėl naujos sistemos, kuria nepratę naudotis. Dėl to jau sulaukė ir skundų

REKLAMA

„Įvedėme visiškai naują sistemą, kuri yra jau ir prekybos centruose, oro uostuose, kuomet automobilio numerius nuskaito automatiškai. Tuomet vairuotojas už praleistą laiką turi susimokėti prie kasos, taip pat įvesdamas savo automobilio numerius. Srautas labai didelis, Natūralu, kad jei visi vienu metu ir palieka aikštelę, susidaro ilgesnės eilės“, – pasakoja Kauno klinikų atstovė Eglė Audickaitė.

Gyventojai tokią naujovę keikia – tai tik gaišatis. Esą ir ankstesnė sistema veikė puikiai, ir žmonėms buvo labai patogi:

„Turi lipt iš mašinos eit spaudyt numerį savo, kur galėdavai per langelį paprasčiausiai paduoti taloniuką, jau kolonėlėse net nereikia išlipt iš mašinos, susimoki, o čia prie tokios gydymo įstaigos respublikinės, tai yra išvis.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot Kauno klinikų atstovų – problema sprendžiama. Jau ir banko kortelėmis už stovėjimą galima atsiskaityti, o artimiausiu metu stovės ir dar vienas kasos aparatas. O štai dabar, kad eilės tik nebūtų, susigaudyti prie naujojo aparato padeda apsaugos darbuotojas.

Ne ką mažesnė eilė ir gatvėje – tik čia vienas po kito rikiuojasi automobiliai. Jų virtinė užsisuka net ir į Sukilėlių prospektą. Keblu prasilenkti ir viešajam transportui.  Žmonės stringa grūstyje, vairuotojai tikina, kad vietos aikštelėje laukti čia tenka visada ir ilgai:

„Reikia jau žiūrėti, jeigu yra vizitas pas gydytoją, tai reikia daug anksčiau išvažiuoti, nes gali ir 15 minučių prastovėt, ir pusvalandį, gali ir iki valandos – visaip būna.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš retai kada čia atvažiuoju, bet, kiek teko atvažiuoti, aš visą laiką laukiu, visą laiką.“

„Ilgai, žinokit, tenka, ypač rytais… būna 40 minučių net prastovim.“

Atvykstantieji į Klinikas automobilį nori statyti arčiau to skyriaus, į kurį eis. O štai Kauno klinikų atstovai siūlo naudotis ir kitomis aikštelėmis. Jau ne vienerius metus kalbama ir apie daugiaaukštę automobilių statymo aikštelę šalia klinikų, tačiau ji dar nepradėta statyti.

„Prie Kardiologijos korpuso toje dalyje. Žinau, kad jau sutartis pasirašyta, projektas aktyviai vystomas ir tikimės, kad po metų jau galėsime didžiuotis ir daugiaaukšte aikštele, o lankytojai, pacientai galės patogiai pasistatyti automobilį. Gal taip išspręsime spūstis aplink klinikas“, – sako E. Audickaitė.

Anksčiau ir aplinkiniai gyventojai kentėjo nuo patvoriais, prie kiemų įvažiavimų prikištų mašinų. Šiuo metu aplink klinikas pristatyta daug automobilių statymą ribojančių ženklų.

Likę laisvi plotai apmokestinti. Pažeidėjai savo mašinų kartais ir neberanda – gavus skundą, jos išvežamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų