Žemaičių blynus Ilona gamina tik pagal šį receptą: išeina itin skanūs

„Receptų 100 turbūt, bet aš turiu savo ir visad pagal jį darau“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

Ingredientai: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušiniai; šaukštelis druskos; 3 šaukštai miltų; 3 šaukštai krakmolo.

Įdarui: 300 gr vištienos; svogūnas.

Padažui: 150 gr grietinės; 150 gr pieno; šaukštelis miltų; šaukštas sviesto; krapų; česnako.

Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti  tešlą. Padalinti vienodais gabalėliais. Vištieną išvirti, sumalti ir sumaišyti su kepintu svogūnu. Formuoti kaip cepelinus, paskui suploti, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti. Iškeptus dėti į dubenį su dangčiu, kad truputį sušustų.

Keptuvėje ant šaukšto sviesto apkepti sutraiškytą česnaką, krapus ir supilti išplaktą grietinę, pieną ir miltus. Kelias minutes maišant pakaitinti. Skanaus!


Rašyti komentarą...
V
Vida
2021-08-26 16:26:09
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nieko naujo
Atsakyti
-1

V
Vida
2021-08-26 16:26:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
O tai nauniena
Atsakyti
0

B
Bite
2021-08-26 22:06:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
@Lina Geras variantas sutarkuoti. Pabandysiu. Ačiū.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (11)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų