• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasiilgote skanaus ir itin lietuvių numylėto bulvių plokštainio? Siūlome šį savaitgalį jums prisiminti tobulą jo receptą.

Pasiilgote skanaus ir itin lietuvių numylėto bulvių plokštainio? Siūlome šį savaitgalį jums prisiminti tobulą jo receptą.

REKLAMA

Reikės: 200 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės; 2 vidutinio dydžio nuluptų svogūnų; 4 valgomųjų šaukštų (t.y. apie 60 g) sviesto; 2 valgomųjų šaukštų aliejaus + dar trupučio kepimo skardai ištepti; 1300 g nuskustų bulvių; 310 ml pieno; 2 arbatinių šaukštelių druskos; Maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kiaulienos šoninę ir vieną svogūną supjaustykite pusės centimetro kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 2 minutes, tada suberkite šoninę, viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių, kol šoninė dailiai apskrus.

3. Bulves ir likusį svogūną sutarkuokite elektrine trintuve. Išmaišykite. Palikite tarkius pastovėti porai minučių.

4. Į keptuvę pas spirgus supilkite pieną, išmaišykite ir užvirkite.

5. Šaukštu nusunkite, ant tarkių viršaus susirinkusį skystį. Užplikykite atsargiai tarkius, kai tik pienas užvirs. Paskaninkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

6. Kepimo formą gausiai ištepkite aliejumi. Supilkite tarkius, pašaukite nedelsiant į įkaitintą orkaitę ir kepkite 60-75 minutes, atsižvelgiant į kugelio storį.

7. Patiekite su grietine ar spirgučiais, o gal net varškės padažu.

Šaltinis: Mukatanas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų