REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gamta mus apdovanoja gėrybėmis, kurias galime panaudoti kartais ir patiems netikėčiausiems dalykams. Tinklaraščio „Mano žolelės“ autorė Jolanta dalijasi keliais patarimais, kur būtų galima panaudoti kaštonus. 

Gamta mus apdovanoja gėrybėmis, kurias galime panaudoti kartais ir patiems netikėčiausiems dalykams. Tinklaraščio „Mano žolelės“ autorė Jolanta dalijasi keliais patarimais, kur būtų galima panaudoti kaštonus. 

REKLAMA

Moteris savo tinklaraštyje rašo:

„Ar prisirinkote? Gal dar rasite kur po lapais. Jų reikia daug, nes kiti bus tik po metų. Skalbimui. Jei pas jus neauga gebenė ir nerandate muilažolės, tai skalbti galima ir kaštonų sėklomis. Gera proga rinkti tai, ką ir taip renkame. Bent jau aš negaliu atsispirti tų rudų, lyg nupoliruotų kaštonų žavesiui. Mokyklos laikais grįždavau namo pilnu portfeliu. Pažaisdavau, bet, anksčiau ar vėliau išmesdavau jau apvytusius. Dabar turiu rimtą priežastį rinkti. Skalbimui. Vietoj pirktinių skalbimo priemonių.

Dar neišbandžiau. Dar džiovinu supjaustytus ant pečiaus. Gal dar reiks pasmulkinti kapokle.

Beje, šiuo metu skalbiu muilažole ir esu labai patenkinta. Ypač skalbinių minkštumu. Į skalbimo priemonei skirtą stalčiuką pilu muilažolės nuovirą, o į skalavimo stalčiuką šiek tiek savos gamybos obuolių acto.

REKLAMA
REKLAMA

Bet šiandien apie kaštonus."

Receptas skalbimui:

„3 šaukštus smulkintų kaštonų užpilti 300 ml verdančiu vandeniu, palikti bent 30 minučių pritraukti, nukošti ir skystį pilti į skalbimo mašiną. O tirščius galima dar bent du kartus užpilti ir naudoti skalbimui.

REKLAMA

Dar radau receptą, kad galima užpylus verdančiu vandeniu kokią minutę pavirti ir palaikius dar 5-10 minučių nukošti.

Kaštonus pjaustau su rudomis luobelėmis. Laikysiu uždaruose stiklainiuose, kad kokių kandžių nepriviliotų.“

Kaštonai prevencijai nuo išsiplėtusių venų:

„Išoriniam naudojimui. Darau tinktūrą: pjaustytus kaštonus užpilu degtine (1/3 stiklainio smulkintų kaštonų užpilti iki pilno degtine, palaikyti bent dvi savaites kambario temperatūroje, vis paplakti, nukošti ir supilstyti į buteliukus. Prieš vartojant suplakti ir skysčiu tapšnoti blauzdas. Jei dar venos neiššokusios, galima ir įtrinti. Jei iššokusios, tai švelniai patapšnoti. Bet jau čia konsultuokitės su savo gydytojais.

O skalbti galima ir be gydytojų patarimų. Gamta mums padėkos už mažesnį užterštumą. Tiksliau mes patys sau padėkosime, kad aplinka ir tuo pačiu mes patys būsime mažiau užteršti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų