Dauguma iš mūsų kartais būna taip užsiėmę savo gyvenimu, kad retai kada atkreipiame dėmesį į tai, kas vyksta mūsų pilve. Kai prie šventinio stalo ragaujame įvairius maisto derinius, reikėtų nepamiršti, kad kartu suvalgius tam tikrų produktų, galite pasijausti blogai, rašo parentingfirstcry.com
Saldumynai su alkoholiu
Dauguma iš mūsų labai atsargiai ir apdairiai vertina maisto produktų derinius, kai kalbama apie alkoholį, o vienas iš tokių derinių, galinčių padaryti klaidų, yra saldumynų vartojimas su alkoholiu.
Alkoholis linkęs cukrų paversti sočiaisiais riebalais, kurie gali lengvai kauptis organizme. Tačiau geresnis pasirinkimas gali būti valgyti žalias daržoves.
Vaisiai po valgio
Viena iš didžiausių maisto klaidų, kurias gali padaryti kiekvienas, yra vaisių valgymas po valgio. Vaisiai ir kiti maisto produktai tarpusavyje nedera.
Taip yra todėl, kad vaisiai virškinami greitai, o kiti patiekalo komponentai, pavyzdžiui, baltymai, riebalai ar angliavandeniai, virškinami ilgai. Jei vaisių cukrus ilgiau užsibūna skrandyje, jis gali fermentuotis ir sukelti pilvo problemų.
Kiaušiniai ir kepta mėsa
Vienas iš blogų virškinimui maisto derinių yra kiaušiniai ir kepta mėsa. Nors šį klasikinį pusryčių derinį mėgsta dauguma, jis gali pakenkti virškinimui.
Kepta mėsa, pavyzdžiui, šoninė kartu su kiaušiniais – tai derinys, kuriame gausu baltymų, todėl virškinimo sistemai gali prireikti daug laiko, kol juos suvirškins. Vieną iš jų pakeiskite šviežiais vaisiais arba daržovėmis.
Vanduo su maistu
Vanduo kartu su maistu yra vienas blogiausių derinių. Taip yra todėl, kad vanduo linkęs skiesti skrandžio rūgštis, kurios yra būtinos virškinant suvalgytą maistą. Tai gali apsunkinti jūsų skrandį ir priversti jį daugiau dirbti, kad suvirškintų maistą.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!