Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Ingredientai: kalafioras, 1 galva [supjaustyta gabaliukais]; augalinis aliejus, 1 v. š. (15 ml); česnako milteliai, 1 a. š. (5 ml); svogūno milteliai, 1 a. š. (5 ml); paprikos milteliai, ½ a. š. (2,5 ml); druska ir pipirai (pagal skonį); augalinis aliejus, 1 v. š. (15 ml); svogūnas, 1 [supjaustytas]; česnakas, 3 skiltelės [grūstos]; kario milteliai, 1 v. š. (15 ml); garam masala prieskoniai, ½ v. š. (7,5 ml); ciberžolės milteliai ½ v. š. (7,5 ml); kumino milteliai, 1 a. š. (5 ml); kalendros milteliai, 1 a. š. (5 ml); cinamono milteliai, 1 a. š. (5 ml); konservuoti smulkinti pomidorai, 1 skardinė (400 g); maži pomidoriukai, 10 [supjaustyti į 2 ar 4 dalis]; kokosų pienas, 1 skardinė (400 ml); konservuoti rudieji lęšiai, 1 skardinė (250 g) [nukošti]; špinatai, 60 g; druska (pagal skonį)

Gaminimo eiga

1. Apšlakstykite kalafiorą aliejumi, apibarstykite česnako ir svogūno milteliais, paprika, druska ir pipirais ir gerai išmaišykite, kad visi gabalėliai būtų tolygiai jais padengti. Kepkite 40-50 minučių 210° įkaitintoje orkaitėje, išmaišant juos, praėjus pusei gaminimo laiko.

REKLAMA

2. Į didelį puodą įpilkite aliejų, jį kiek pakaitinus, įdėkite supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Jei svogūnas pradėtų svilti, galima įpilti truputį vandens, jis „pakels“ prie puodo prikibusius svogūnų gabaliukus bei suteiks jam karamelinės spalvos. Įdėkite česnaką ir visus likusius prieskonius ir nuolat maišant kepkite 1 minutę.

3. Įdėkite konservuotus smulkintus pomidorus ir supjaustytus mažus pomidoriukus, gerai viską išmaišykite ir virkite 5 minutes.

4. Galiausiai, įpilkite kokosų pieną, įdėkite konservuotus ruduosius lęšius, špinatus ir kalafiorus, išmaišykite ir virkite 5 minutes. Patiekite su ryžiais.

REKLAMA
REKLAMA

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @Veganesuzrasai.

Miltelių troškinys.
nepanasu i troskiny kazkokia buza
Vien paskaičius kokie siūlomo ingridientai praeina bet koks noras valygt tokius patiekalus. Kažkoks beskonis kratinys. Tokie patiekalų reklamuotojai pamiršta vieną labai svarbų dalyką, kad kas tinka Azijos, Afrikos bei kitų karštų kraštų gyventojams, ne visada tinka šaltesnio klimato juostoje gyvenantiems. Nes žmogaus organizmas tam tikra prasme prisitaiko prie klimatinių sąlygų.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų