Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tinginių receptas yra ne vienas ir tikriausiai rastume jų galybę. Kartais gaminu su kondensuotu pienu, kartais į draugiją dar pakviečiu daug riešutų ir džiovintų vaisių. Šiam tinginiui gaminti naudojau grietinę. Į sausainių masę dar pakviečiau želinių saldainių ir saujelė džiovintų vaisių ir riešutų mišinio. Ir štai naujas tinginys, su šiek tiek kitokiu poskoniu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Tinginių receptas yra ne vienas ir tikriausiai rastume jų galybę. Kartais gaminu su kondensuotu pienu, kartais į draugiją dar pakviečiu daug riešutų ir džiovintų vaisių. Šiam tinginiui gaminti naudojau grietinę. Į sausainių masę dar pakviečiau želinių saldainių ir saujelė džiovintų vaisių ir riešutų mišinio. Ir štai naujas tinginys, su šiek tiek kitokiu poskoniu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Porcijos 10. Užtruksite apie 30 min + laikas, kol tinginys stings šaldytuve: 800 g sausainių; 150 g sviesto; 400 g grietinės; 3 v. š. cukraus; 2 v. š. kakavos; 100 g želinių saldainių; 100 g džiovintų vaisių ir riešutų mišinio.

Tinginio receptas

Prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Sudedame grietinę, cukrų ir kakavą. Pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Sausainius sulaužome į ne didelius gabalėlius. Saldainius supjaustome kubeliais.

Džiovintų riešutų ir vaisių mišinį nuplauname. Viską beriame į didelį dubenį. Gerai išmaišome. Masę suspaudžiame maišeliuose arba formoje ir dedame į šaldytuvą stingti.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų