Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandien gaminau žemaičių blynus. Mėgstame juos abu su vyru, bet juos gaminu gana retai. Už lango oras nedžiugina, tai virtuvėje sukinėtis man vienas malonumas“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Šiandien gaminau žemaičių blynus. Mėgstame juos abu su vyru, bet juos gaminu gana retai. Už lango oras nedžiugina, tai virtuvėje sukinėtis man vienas malonumas“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 1012 vnt. virtų bulvių (viriau su lupenomis), 1 kiaušinio, 3 v.š. miltų, 3 v.š. krakmolo, 12 a.š. bulvių prieskonių, pipirų ir druskos.

Įdarui: ~ 0,5 kg. kiaulienos kumpio, 12 svogūnų, lydyto sviesto, prieskonių.

Žemaičių blynų receptas

Kiaulienos kumpį išviriau su druska ir prieskoniais, paskui sumaliau. Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepinau svogūną ir sumaišiau su malta kiauliena. Įdaras paruoštas.

Bulves išsiviriau su lupena, kai atvėso, jas sumaliau. Bulvių masę pagardinau bulvių prieskoniais, druska, įmušiau kiaušinį, subėriau miltus, krakmolą ir išmaišiau. Iš bulvių masės formavau paplotėlį, dėjau įdaro ir formavau blynelį.

Pastebėjimas: bulvių masė gaunasi kiek lipni, tai formuojant blynelius, rankas sudrėkinkite vandeniu. Paruoštus blynelius apkepiau keptuvėje ant lydyto sviesto iš abiejų pusių, iki gražiai apskrudo. Skanaus!

Būtent, tai tikrai skanu, dažna klaida nedėti krakmolo... šaukštas grietinės į tešlą padarytu dar puresnius, o tešla taptų lengvesnė...
Kodėl visi? Tie kas jau ilgai gyvena -žino. Kiti tik pradeda šeimininkauti ,tai jiems ir skirta.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų