Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Traškios išorėje ir purios viduje – tai kiekvieno keptų bulvių mėgėjo svajonė. Dabar „MasterChefPro“ nugalėtojas pasidalijo paprastu patarimu kaip tobulai iškepti bulves – ir jų net nereikės virti.

Traškios išorėje ir purios viduje – tai kiekvieno keptų bulvių mėgėjo svajonė. Dabar „MasterChefPro“ nugalėtojas pasidalijo paprastu patarimu kaip tobulai iškepti bulves – ir jų net nereikės virti.

REKLAMA

Naujoji 5 kanalo laida „Toby Carvery: kaip jie tai daro?“ tyrė, kaip nacionalinis maitinimo įmonių tinklas sugeba kiekvieną savaitę pagaminti daugiau nei 40 000 keptų vakarienių, rašo dailystar.co.uk

Programoje taip pat buvo patarimų, kaip gaminti maistą namuose, o vienoje skiltyje buvo pateikti 2016 m. „Masterchef“ nugalėtojo škoto šefo Gary Maclean patarimai.

Paslaptis slepiasi viename ingrediente

Norintiems tobulai iškepti bulvytes jis teigė, kad yra vienas pagrindinis ingredientas.

„Mano traškiai keptų bulvyčių paslaptis slypi manų kruopose“, – atskleidė jis. „Taigi, manų kruopomis apvoliojus kiekvieną bulvytę, gausite nuostabiai traškią luobelę“, ‒ sakė Gary.

REKLAMA

Virtuvės šefas parodė, kaip dubenyje aptepa aliejumi nuluptas bulves. Tada apibarsto jas manų kruopomis ir viską sumaišo. Po to įberia didelį žiupsnį druskos, o tada bulves išdėlioja ant didelės skardos.

Šefas rekomendavo jas kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Svarbiausia, kad sutaupote daug laiko iš anksto neapvirdami bulvių!

„Toby Carvery“ šefas James Smith ne itin pritarė šiai nuomonei, nes tinklo restoranuose bulvės iš pradžių apdorojamos aukšto slėgio garuose, kad suminkštėtų jų paviršius.

Po trijų minučių ir 50 sekundžių viryklėje, bulvytės išimamos ir suminkštinamos, jas sukratant. Taip jų paviršius sušiurkštėja, o orkaitėje apkepinus su aliejumi, jos tampa traškios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų