Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verdant kiaušinius ir laikantis keleto paprastų taisyklių galima užtikrinti, kad jie būtų dailūs ir gardūs, o ne prastos išvaizdos ir suskilinėję. Šios rekomendacijos ypač svarbios, jei virtus kiaušinius ruošiatės marginti Velykoms arba jei gaminsite įdarytus kiaušinius.

Verdant kiaušinius ir laikantis keleto paprastų taisyklių galima užtikrinti, kad jie būtų dailūs ir gardūs, o ne prastos išvaizdos ir suskilinėję. Šios rekomendacijos ypač svarbios, jei virtus kiaušinius ruošiatės marginti Velykoms arba jei gaminsite įdarytus kiaušinius.

REKLAMA

Nors pro lukštą prasiveržusią baltymo dalį galima nupjauti, kad išorinė kiaušinio dalis atrodytų pakenčiamai, po lukštu patekęs vanduo vis tiek pakeičia kiaušinio konsistenciją bei skonį. Jei norite skanių virtų kiaušinių, reikėtų neleisti lukštui įskilti, rašoma leaf.tv.

Naudoti ilgiau šaldytuve palaikytus kiaušinius

Visų pirma, rekomenduojama naudoti ilgiau šaldytuve palaikytus kiaušinius. Kuo senesnis kiaušinis, tuo labiau susitraukęs jo turinys, todėl virimo metu jis plėsis mažiau, ir tikimybė, kad lukštas įskils, bus mažesnė.

Palaukite, kol pasieks kambario temperatūrą

Prieš virdami kiaušinius palaukite, kol jie pasieks kambario temperatūrą, jei juos ruošiatės dėti į verdantį vandenį. Jei šaltus kiaušinius iškart dedate į karštą ar verdantį vandenį, jie lengviau suskyla.

REKLAMA

Į puodą leiskite iš lėto

Kiaušinius į puodą įleiskite iš lėto, geriausia – kiaurasamčiu, kad juos per greitai numetus jie nesuskiltų. Į puodą neprikraukite per daug kiaušinių. Reikia, kad virdami kiaušiniai turėtų vietos judėti – kuo labiau jie daužysis į kitus kiaušinius, tuo didesnė tikimybė, kad jie suskilinės.

Įpilkite acto

Kiaušinius sudėkite į puodą ir tuomet užpilkite šaltu vandeniu. Vandens virš kiaušinių turėtų būti dar pora centimetrų. Į vandenį į pilkite šaukštą acto – taip jau ant lukštų esantį įskilimai susitrauks ir kiaušiniai bus apsaugoti nuo skilinėjimo virimo metu. Taip pat nesusidarys didesnių įskilimų.

Virkite ant nedidelės kaitros

Kiaušinius virkite ant nedidelės kaitros. Taip jie per daug nesidaužys, ir tikimybė, kad jie suskils bus dar mažesnė.

Nei vieno ūkisko patarimo. Dedat į šaltą vandenį druskos, verdat kiek trumpiau ,ir jokių problemų. Svarbiausia, darykit atvirkšciai,nei tv3 rašliavoja. Vienok, galit virt pudytus kiausinius, bus norvegiska virtuvė, kaip pasiulyta
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų