Įžymūs virtuvės meistrai Nigella Lawson, Mary Berry and John Torode yra prisiekę manų kruopų gerbėjai, kai kalba eina apie orkaitėje keptas bulves. Iš anksto apvirtas bulves jie mėgsta apvolioti vieno svaro sterlingo vertės ingrediente ir po to vėl pašauti į orkaitę.
Savo internetiniame puslapyje Nigella teigia, kad tobulos keptos bulvės gaunasi tada, kai jų vidus yra „minkštas ir saldus“, o išorė „apskrudusiai auksinė“.
Bulves ji ruošia trimis etapais – karštas aliejus, bulvių pjaustymas optimalaus dydžio gabalėliais ir apibarstymas manų kruopomis, rašo dailystar.co.uk
Nigella teigia: „Yra trys esminės ir lemiamos sąlygos: pirmoji – riebalų temperatūra. Jei ji nepakankamai aukšta, jums tikrai nepavyks. Aš renkuosi žąsų taukus, nes jų ir skonis geras ir labai aukšta kepimo temperatūra. Antroji sąlyga – bulvių dydis. Jums reikia gana nedidelių gabalėlių, jei norite išsaugoti tobulą „minkštas vidus, traški išorė“ pusiausvyrą. Trečioji sąlyga, mūsų šeimos ištisų kartų tradicija, – apvirtų bulvių apvoliojimas manų kruopose, o ne miltuose. Bulves keptuvėje kratome kol paviršius apsidaužo, nes tada geriau sugeriami karšti taukai“.
Labai panašų metodą naudoja ir Mary Berry, kuri bulvių kepimui taip pat renkasi žąsų taukus ir manų kruopas. Viename BBC laidos „Geriausias britų virėjas“ epizode ji sakė:
„Pradžioje mėgstu bulves apvirti, po to jas pakratau su manų kruopomis ir galiausiai jos keliauja į stipriai įkaitintą keptuvę su žąsų taukais“.
Jei jūsų neįtikino Nigella ir Mary receptai, pasidomėkime kaip John Torode gamina bulves su manų kruopomis. Viename TV laidos „John ir Lizos savaitgalio virtuvė“ epizode John rekomendavo bulvių gabalėlius apšlakstyti 1–2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus, o po to apibarstyti juos manų kruopomis ir rozmarinu.