Reginos šiltnamyje auga ne viena dešimtis pomidorų veislių – ir įvairiausių spalvų, ir formų ir kiekvienas žavi savo išskirtiniu skoniu. Paklausta, kaip prižiūri pomidorus, moteris sako, kad viskas labai paprasta: tereikia juos laistyti, genėti, be to, dar ir pamulčiuoja ir, svarbiausia, patręšia.
Ji pažymi, kad tręšimas reikalingas visose augalo augimo ir vystymosi stadijose, kad užaugtų ne tik stiprus augalas, bet ir gerai megztų žiedus, o galiausiai sukrautų ir sunokintų puikų derlių.
Naminių pomidorų trąšų receptas
O pati Regina pomidorus jau daugybę metų tręšia naminėmis trąšomis ir į pirktines nė nebežiūri.
„Gaminant namines trąšas galima išgauti tą patį rezultatą, tik koks naminių trąšų minusas – nėra kaip apskaičiuoti, kiek ten yra kokių medžiagų, bet kiek metų naudoju mieles pomidorų tręšimui, tiek negaliu atsidžiaugti, kažkada radau internete receptą ir kasmet darau taip pat.
Žinau, kad vieni paprasčiausiai ištirpintas šlapias mieles užpila vandeniu, palieka pastovėti, tada skiedžia ir laisto. Esu naudojusi ir tokias, bet man labiau pasiteisino kiek ilgiau gaminamos, bet įvairių maistinių medžiagų turtingesnės trąšos.
Pirmiausia pasigaminu dilgėlių antpilą, dilgėles pasmulkinu, pridedu kiek daugiau nei pusę kibiro, užpilu karštu vandeniu ir palieku parą pastovėti saulėje.
Nukošiu, į kažkur penkis litrus antpilo dedu pakelį mielių, dar įdedu arba cukraus, arba šiek tiek juodos duonos, pastovi kelias dienas ir viskas, galima laistyti praskiedus vandeniu“, – naminių trąšų receptu pasidalijo Regina.
Mielės pomidorų tręšimui naudojamos dėl daugybės priežasčių. Pirmiausia, jos didina augalų atsparumą, skatina augimą, o ne vienam sodininkui ar daržininkui yra pirmasis pasirinkimas yra dėl to, kad yra ekologiškas.
Regina priduria, kad šiomis trąšomis laisto ne tik pomidorus, bet ir agurkus ir net gėles – jos tinka kone viskam ir tręšimą kartoja kas dvi-tris savaites.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!