• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų
  • 2 vienetai morkų
  • 0.5 vieneto porų
  • 3 vienetai svogūnų
  • šiek tiek raudonojo vyno (sausas, Los Candiles)
  • 80 gramų baravykų
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto (kepimui)
  • 200 gramų kalakutienos krūtinėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kalakuto filė supjaustome degtukų dėžutės dydžio gabalėliais, apkepame gilioje keptuvėje svieste ( 200 g 1,5 kg kalakutienos ). Po to viską sudedame į puodą, prieš tai ten sudėję porą, per burokine tarka tarkuotų morkų, kelis lauro lapelius, druskos, pipirų pagal skonį. Imame baravykus, supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir taip pat kepame keptuvėje, kol išskirs savo sultis, įdedame truputį sviesto ir kelias minutes pakepinę užpilame ant apkeptos kalakutienos. Viską užpilame sausu vynu Los Candiles ( parduodamas pakuose visose parduotuvėse ) kad vos vos apsemtų puode esantį turinį. Nulupam 5-6 svogūnus, supjaustome griežinėliais ir apibarstom iš viršaus. Statom ant viryklės ir troškiname tol, kol svogūnai susmegs ir pasidarys minkšti.
    Patiekalo gaminimas užima nemažai laiko, taip, kad gaminu jį savaitgaliais. Beje, vietoj kalakuto galima imti antieną, triušieną, vištieną, gaunasi visais atvejais skanu.Kartą vietoj kepintų baravykų įdėjau porą saujų džiovintų baravykų. Skonis pakito, tačiau gavosi labai skanu.

Autorius: Arvis

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek laurų lapų
  • 2 vienetai morkų
  • 0.5 vieneto porų
  • 3 vienetai svogūnų
  • šiek tiek raudonojo vyno (sausas, Los Candiles)
  • 80 gramų baravykų
  • šiek tiek druskos
  • 100 gramų sviesto (kepimui)
  • 200 gramų kalakutienos krūtinėlių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kalakuto filė supjaustome degtukų dėžutės dydžio gabalėliais, apkepame gilioje keptuvėje svieste ( 200 g 1,5 kg kalakutienos ). Po to viską sudedame į puodą, prieš tai ten sudėję porą, per burokine tarka tarkuotų morkų, kelis lauro lapelius, druskos, pipirų pagal skonį. Imame baravykus, supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir taip pat kepame keptuvėje, kol išskirs savo sultis, įdedame truputį sviesto ir kelias minutes pakepinę užpilame ant apkeptos kalakutienos. Viską užpilame sausu vynu Los Candiles ( parduodamas pakuose visose parduotuvėse ) kad vos vos apsemtų puode esantį turinį. Nulupam 5-6 svogūnus, supjaustome griežinėliais ir apibarstom iš viršaus. Statom ant viryklės ir troškiname tol, kol svogūnai susmegs ir pasidarys minkšti.
    Patiekalo gaminimas užima nemažai laiko, taip, kad gaminu jį savaitgaliais. Beje, vietoj kalakuto galima imti antieną, triušieną, vištieną, gaunasi visais atvejais skanu.Kartą vietoj kepintų baravykų įdėjau porą saujų džiovintų baravykų. Skonis pakito, tačiau gavosi labai skanu.

Autorius: Arvis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų