INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 2 vienetai svogūnų
- 500 gramų kiaulės prandinės
- 2 vienetai kiaušinių
- 500 gramų kvietinių miltų
- šiek tiek vandens
- šiek tiek druskos
- 250 gramų sviesto
- 100 gramų grietinės
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Iš miltų, kiaušinių, grietinės, 225 g sviesto bei šiek tiek druskos užminkome tešlą. Reikia minkyti tol kol nelips prie rankų. Užminkytą tešlą dedame 1 val į šaldytuvą.
Įdarui smulkiai supjaustome mėsą (malta netinka), smulkiai supjaustome svogūnus. Į mėsą sudedame svogūnus, prieskonius, ištirpintus 25 g sviesto ir šiek tiek vandens. Viską gerai išmaišome.
Tešlą kočiojame, padarom norimo dydžio apskritimus, dedame įdaro ir formuojame kibinus. Dedame į skardą, patepame kiaušinio tryniu, išplaktu su šaukštu vandens.
Kepame apie 40 min 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Skanaus.
Autorius: Rita
REKLAMA