• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 320 gramų miltai
  • 200 gramų sviesto
  • 5 valgomieji šaukštai svarainių sirupo
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 750 gramų kepto moliūgo
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų grietinės
  • 200 gramų varškės
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 vienetas citrinų
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 100 gramų baltojo šokolado

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 320 gramų miltai
  • 200 gramų sviesto
  • 5 valgomieji šaukštai svarainių sirupo
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 750 gramų kepto moliūgo
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 200 gramų grietinės
  • 200 gramų varškės
  • 3 valgomieji šaukštai krakmolo
  • 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 vienetas citrinų
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 100 gramų baltojo šokolado

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 8

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš anksto išsikepi moliūgo, sutrinti ir atsipilti 750 gramų. Įmaišyti cinamoną, pusės citrinos sulčių.
  2. Miltus, druską suberti į dubenį, dėti atšaldytą sviestą ir kapoti peiliu, kol pasidarys trupinėliai. Įpilti 5 šaukštus saldaus svarainių sirupo ir suminkyti tešlą. Ja iškloti torto formą ir padėti į šaldytuvą.

    Išplakti gerai kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Supilti grietinę, sumaišytą su krakmolu, varške ir permaišyti vėl.

    Moliūgų masę sumaišyti su varškės - kiaušinių mase.

    Pilti į tortinę, išklotą tešla.
  3. Dėti į karštą orkaitę.

    Kepti apie 50 min.

    Dar karštą aptarkuoti baltu šokoladu.

    Valgyti šaltą.

    Skanaus! Vanilinį cukrų aš kartais pakeičiu imbieru.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų