Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gaivios, ypatingo skonio ir gana sočios salotos.

INGREDIENTAI:

  • 1 kilogramas aštunkojų (nuvalytas)
  • 250 mililitrų vyno acto (baltojo)
  • 125 mililitrai alyvuogių aliejaus (aukščiausios rūšies)
  • 1 vienetas citrinų (pjaustytos skiltelėmis)
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 1 vienetas svogūnų
  • 5 vienetai alyvuogių be kauliukų
  • 5 lapai salotų
  • 1 pundelis petražolių
  • 3 arbatiniai šaukšteliai petražolių (smulkiai supjaustytos)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 skiltelė česnakų (smulkinta)
  • 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai (pagal skonį)

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pripildykite gilų prikaistuvį vandens, sudėkite pundelį petražolių, aštuonkojį, supilkite actą, įberkite druskos.
  2. Ne pilnai uždenkite prikaistuvį ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 50 - 55 minutes ant lėtos ugnies. Jeigu pastebėsite, kad čiuptuvai trūkinėja ir riečiasi į viršų, tučtuojau išjunkite ugnį, nes tai rodo, kad aštuonkojis išvirė. Aštuonkojį atvėsinkite tame pačiame vandenyje,kuriame virė. Šitaip atvėsintas bus dar minkštesnis. Nusunkite ir perplaukite tekančiu šaltu vandeniu.
  3. Mažu peiliu išpjaukite akis, tada išstumkite ir pašalinkite "snapą" (burnos dalis). Nulupkite odą ir nupjaukite čiuptuvus. Kūną supjaustykite gabaliukais, o čiuptuvus sukapokite. Sudėkite į tinkamą indą.
  4. Mažame dubenyje sumaišykite aliejų, susmulkintas petražoles, česnaką, druską ir juoduosius pipirus.
  5. Apipilkite šiuo mišiniu aštuonkojį ir porą valandų palaikykite, kad geriau įsigertų prieskonių kvapas.
  6. Supjaustykite pomidorą, salotas, svogūną, dėkite į lėkštę. Suberkite alyvuoges be kauliukų, aštuonkojo gabaliukus. Papuoškite citrinos skiltelėmis.

Autorius: Eglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų