1 sauja žalumynų (peletrūnas arba kalendros lapeliai (kinza))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kviečius perplauti, išvirti nedideliame kiekyje vandens, vandenį nupilti. Kefyrą išmaišyti su grietine, po truputį suberti miltus, praskiesti vandeniu, gerai išmaišyti ir užpilti kviečius. Nuolat maišant, užvirinti, paskui pavirinti 5 minutes ant silpnos ugnies. Sudėti sviestą ir smulkintus žalumynus, nukelti, išmaišyti. Skanaus.
Autorius: Ramūnas
INGREDIENTAI:
180 gramų kviečių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
1 litras kefyro
800 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
200 gramų grietinės
1 sauja žalumynų (peletrūnas arba kalendros lapeliai (kinza))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kviečius perplauti, išvirti nedideliame kiekyje vandens, vandenį nupilti. Kefyrą išmaišyti su grietine, po truputį suberti miltus, praskiesti vandeniu, gerai išmaišyti ir užpilti kviečius. Nuolat maišant, užvirinti, paskui pavirinti 5 minutes ant silpnos ugnies. Sudėti sviestą ir smulkintus žalumynus, nukelti, išmaišyti. Skanaus.