• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai apelsinų
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 350 gramų grietinėlės
  • 15 gramų želatinos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Atskirkite kiaušinių tryniu bei baltymus.
    Trynius gerai išplakite su 3 šaukštais cukraus pudros bei vaniliniu cukrumi.
    Į išplaktus kiaušinių trynius maža srovele supilkite užvirintą grietinėlę ir plakite, kol masė pradės tirštėti.
    Šiltu vandeniu užpilkite želatiną ir palikite keletai minučių išbrinkti.
    Išbrinkusią želatiną sumaišykite su grietinėlės ir kiaušinių mase.
    Tuomet į tą patį dubenį supilkite šviežiai išspaustas apelsinų sultis.
    Kiaušinių baltymus su likusia cukraus pudra išplakite iki standžių putų ir atsargiai maišant supilkite į kremą.
    Gautą kremą šiek tiek atšaldykite.
    Patiekite šaltą su plakta grietinėle, vaisiai arba ledais.
    Labai skanu!

Autorius: Dana

INGREDIENTAI:

  • 3 vienetai apelsinų
  • 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 350 gramų grietinėlės
  • 15 gramų želatinos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Atskirkite kiaušinių tryniu bei baltymus.
    Trynius gerai išplakite su 3 šaukštais cukraus pudros bei vaniliniu cukrumi.
    Į išplaktus kiaušinių trynius maža srovele supilkite užvirintą grietinėlę ir plakite, kol masė pradės tirštėti.
    Šiltu vandeniu užpilkite želatiną ir palikite keletai minučių išbrinkti.
    Išbrinkusią želatiną sumaišykite su grietinėlės ir kiaušinių mase.
    Tuomet į tą patį dubenį supilkite šviežiai išspaustas apelsinų sultis.
    Kiaušinių baltymus su likusia cukraus pudra išplakite iki standžių putų ir atsargiai maišant supilkite į kremą.
    Gautą kremą šiek tiek atšaldykite.
    Patiekite šaltą su plakta grietinėle, vaisiai arba ledais.
    Labai skanu!

Autorius: Dana

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų