REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Pistacijų mėgėjams – neatsivalgomi Gian Lucos ravioliai su šamu

Vis sparčiau artėjant didžiosioms metų šventėms, kurios Lietuvoje neatskiriamos nuo žuvies, italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus pakvies į ypatingą ūkį. Ne ką mažiau gomurį džiuginantis bus ir jo ruoštas patiekalas, kuris į namus padės įsileisti ir šiek tiek itališko prieskonio. 

14

Vis sparčiau artėjant didžiosioms metų šventėms, kurios Lietuvoje neatskiriamos nuo žuvies, italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus pakvies į ypatingą ūkį. Ne ką mažiau gomurį džiuginantis bus ir jo ruoštas patiekalas, kuris į namus padės įsileisti ir šiek tiek itališko prieskonio. 

REKLAMA

Šįkart Gian Lucai toli važiuoti neprireiks – „Žuvies paštas“ įsikūręs Vilniuje. Ūkio ir parduotuvės savininkas Vladas aiškins, kad toks pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai: „Žuvis, kurią užsakote, pas jus į namus atkeliauja lygiai taip pat, kaip laiškas.“

Nemažai metų pradirbęs Norvegijoje ir čia pripratęs prie geros žuvies, grįžęs į Lietuvą, Vladas ir pats nusprendė užsiimti žuvimi. Čia jis ir jo žmona pasiskirstė darbais – Vladas žuvį augina, o žmona atsakinga už jos perdirbimą, receptų kūrimą. Ir nors vaikams įprastai žuvis nepatinka, Vlado žmonai pavyko atrasti tokio kotleto receptą, kuris žavi net juos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip aiškins Vladas, taip yra dėl to, jog jis neturi specifinio žuvies kvapo. „Dalis vaikų netgi būna apgauti, kad tai – ne žuvis, o mėsa. Šis baltas melas tikrai praeina“, – juoksis Vladas.

REKLAMA

Vladas aprodys Gian Lucai, kur ir kaip auginamos žuvis, papasakos, kodėl skirtingose žuvies augimo stadijose jas reikia maitinti skirtingais laikais, bei atskleis, ko šamai bijo labiausiai.

Ravioliai su šamu ir pistacijų padažu

Įkvėptas to, ką pamatė, grįžęs į savo kulinarinę studiją Gian Luca gamins raviolius, įdarytus šamu ir gardintais pistacijų padažu.

Pirmiausiai jis pradės nuo tešlos. Pasirodo, kad jo šeima į ravioliams skirtą tešlą kartais įdeda vienu kiaušiniu daugiau, kad ši būtų minkštesnė. Taip pat tokią masę geriausiai minkyti šaltomis rankomis. Tai jam primins ir vieną linksmą istoriją – kadangi vaikystėje jo rankos visuomet būdavo karštos, prieš imdamasis kažką gaminti, Gian Luca visuomet delnus turėdavo laikyti po šaltu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Raviolių įdarui Gian Luca naudos šamo faršą, žalias alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus, o prie šio patiekalo priderins pistacijų pesto. Šiam prireiks alyvuogių aliejaus, daug česnako, baziliko, parmezano, ir, žinoma, pagrindinio ingrediento – pistacijų.

Kaip auginama žuvis ir kaip dažnai ją reikia maitinti? Kaip paruošti tobulą tešlą ravioliams? Galiausiai, kaip pagaminti greitą užkandį su ikrų užtepėle, kuris nepaliks abejingų?

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų