Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Tortilijos su krilių mėsa ( nuotr. autorių)

Italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco neslepia – tapęs kulinarinės TV3 laidos „La maistas“ vedėju, jis nuolatos stengiasi tobulėti ir nustebinti ne tik žiūrovus, bet ir pats save. Neretai virtuvės šefą įkvepia jo laidos herojai, o šįkart, apsilankęs restorane „Karpynė“, jis nudžiugins visus žuvies mylėtojus.

5

Italas virtuvės šefas Gian Luca Demarco neslepia – tapęs kulinarinės TV3 laidos „La maistas“ vedėju, jis nuolatos stengiasi tobulėti ir nustebinti ne tik žiūrovus, bet ir pats save. Neretai virtuvės šefą įkvepia jo laidos herojai, o šįkart, apsilankęs restorane „Karpynė“, jis nudžiugins visus žuvies mylėtojus.

REKLAMA

Raseinių žuvininkystės ūkis garsėja savo karpiais ir žvejybos pramogomis. Deja, tokiu oru mintis apie pasiplaukiojimą valtimi virtuvės šefo nevilios, tad šiaip ne taip iš jos išsikapanojęs, jis galiausiai nuspręs pamatyti ir kitas čia esančias pramogas.

Viena iš jų – boulingas. Nusprendęs, kad žaisti boulingą jam seksis kur kas geriau, nei restorano šeimininkei, Gian Luca pasiūlys jai lažybas. „Jei laimėsiu aš, tuomet žuvį namo išsinešiu aš. O jei tu, tuomet sėdėsiu toje suledėjusioje valtyje ir žvejosiu tiek žuvų, kiek tik tau reikės“, – sakys jis, tačiau kuriam iš jų iš tiesų pavyks pasiekti pergalę?

Vėliau virtuvės šefas ir restorano šeimininkė išbandys ir kitas pramogas – maudysis baseine ir lankysis pirtyje, o Gian Luca bandys gauti atsakymą į klausimą, kuris jį kamuoja jau seniai –  kodėl lietuviams taip patinka pirtis?

REKLAMA

Ypatingos tortilijos

Apsilankius tokioje karpiu garsėjančioje vietoje, būtų nuodėmė nepagaminti kažko su šia žuvimi, tad sekmadienio laidoje Gian Luca būtent to ir imsis. Vieną patiekalą jis ruoš su krilių mėsa, o kitą – su karpiu.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajam jo patiekalui prireiks tortilijų – viskas, ką paruoš virtuvės šefas, bus skirta būtent joms įdaryti. Įdarui reikės smidrų, raudonojo svogūno, česnako, salotų bei avokado, kuris ypatingai gerai dera su žuvimi. Šioms tortilijoms įdaryti virtuvės šefas rinksis itin maistingą krilių mėsą, kuri savo skoniu, anot Gian Lucos, itin primena krevetes. Paskutinis akcentas tortilijoms – balzamiko actas ir padažas, pagamintas iš česnako, jogurto ir mėtų. 

Kitą patiekalą Gian Luca ruoš su karpiu. Pasirodo, kad pastarieji, o ypatingai – sidabriniai, kurie daugiausiai veisiami „Karpynėje, buvo itin mylimi ir romėnų. „Romėnai labiausiai mėgdavo marinuotą karpį su daržovėmis, o šį patiekalą su savimi pasiimdavo ir į įvairias keliones“, – savo žiniomis dalinsis virtuvės šefas. 

Kokia kito Gian Lucos patiekalo sėkmės paslaptis ir kokį itin savo pamiltą ingredientą jis tam panaudos? 

Kulinarinės Gian Lucos kelionės – jau šį sekmadienį, 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų