REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi Biržuose esančioje mėsinėje ir parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstantį jautienos didkepsnį su keptomis daržovėmis.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ tęsia kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi Biržuose esančioje mėsinėje ir parodė, kaip pasigaminti burnoje tirpstantį jautienos didkepsnį su keptomis daržovėmis.

REKLAMA

Biržuose įsikūrusi „Agaro“ mėsinė nustebina ne tik savo dydžiu, bet ir siūloma produkcija. O tėvų įkurto galvijų ūkio veiklą prižiūri šeimos nariai – dvi seserys ir brolis.

Apžiūrėjęs, kaip gimsta produkcija, Gian Luca ėmė ruoštis artėjančio gimtadienio šventei ir su žiūrovais pasidalino, kaip paruošti jautienos didkepsnius su keptomis daržovėmis. Išbandykite patys – mėsa tiesiog tirps burnoje, o keptos daržovės dar labiau praturtins skonį.

Jautienos didkepsniai su keptomis daržovėmis

Reikės: 4 vnt. jautienos didkepsnių; pusės sviestinio moliūgo; 8-10 vnt. šviežių bulvių; 1 vnt. svogūno; 1 skiltelės česnako; sviesto; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų; rozmarino.

REKLAMA
REKLAMA

Eiga: Supjaustome moliūgą ir dedame ant įkaitusio grilio. Pašlakstome alyvuogių aliejumi, beriame smulkintą česnaką ir rozmarino šakelę. Kol moliūgas kepa, keptuvėje įkaitiname sviestą ir alyvuogių aliejų. Į jį beriame riekelėmis pjaustytas šviežias bulvytes ir smulkintą svogūną. Pagardiname druska ir pipirais.

Jautienos kepsnius po 2 minutes kepame iš vienos ir kitos pusės. Iškepus suvyniojame į foliją ir paliekame pailsėti 5-10 minučių. Patiekiame apšlaksčius alyvuogių aliejumi ir pagardinus druska bei pipirais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų