REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Midijos nealkoholinio alaus padaže

Šefas Gian Luca Demarco, kartu su TV3 televizijos laida „La maistas“ ir toliau keliauja po Lietuvą ir kiekvieną sekmadienį dalinasi pačiais gardžiausiais receptais, kuriuos kiekvienas gali išbandyti namuose. Šįkart, apsilankęs viename iš sostinės restoranų, kartu su restorano virtuvės šefe Jurgita Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardžias midijas nealkoholinio alaus padaže.

10

Šefas Gian Luca Demarco, kartu su TV3 televizijos laida „La maistas“ ir toliau keliauja po Lietuvą ir kiekvieną sekmadienį dalinasi pačiais gardžiausiais receptais, kuriuos kiekvienas gali išbandyti namuose. Šįkart, apsilankęs viename iš sostinės restoranų, kartu su restorano virtuvės šefe Jurgita Gian Luca parodė, kaip pasigaminti gardžias midijas nealkoholinio alaus padaže.

REKLAMA

Virtuvės šefas sekmadienį laidoje išdavė, kad gaminant midijas, jų skonio sugadinti beveik neįmanoma, o paruošti itin paprasta. Be to, gamindami šį aromatingą ir skanų patiekalą, užtruksite vos 8-10 minučių.

Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad ruošiant midijas svarbu žinoti keletą dalykų, nes kitu atveju galite net apsinuodyti.

„Prisiminkite, kad jei prieš kepimą midijos yra užsivėrusios, tai dar nieko nereiškia. Bet jei net ir pagaminę rasite užsivėrusių midijų, tuomet jų niekuomet neatidarinėkite – priešingu atveju, galite netgi apsinuodyti“, – įspėjo Gian Luca.

REKLAMA
REKLAMA

Perkantiems šviežias, neapdorotas midijas, virtuvės šefas sako, kad jas bent porą valandų reikia mirkyti šaltame sūdytame vandenyje, kad iš jų ištrauktų visus nešvarumus.

REKLAMA

Midijos nealkoholinio alaus padaže

Reikės:

600 g Čilės midijų su kiautais; 400 g ropinių svogūnų; 400 g salierų stiebų; 200 ml nealkoholinio belgiško alaus; druskos; pipirų; čili pipirų; čiobrelio; citrinos; alyvuogių aliejaus; kelių skiltelių česnako; 200 g gruzdintų belgiškų bulvyčių; 50 g naminio majonezo.

Eiga:

Ant vidutinės kaitros įkaitiname aliejų. Beriame kapotą česnaką, kubeliais pjaustytą svogūną, salierą, čili pipirą ir čiobrelį. Troškiname 2 minutes ant vidutinės kaitros ir 5-8 minutes ant lengvos kaitros. Pagardiname druska, pipirais.

Midijas supilame į indą, ant viršaus dedame citrinos skiltelę, čiobrelio. Patiekiame su bulvytėmis ir naminiu majonezu. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų