Prancūziškai pupelių sriubai reikės:
- Įvairių pupelių (baltų, margų, raudonų)
- Šparaginių pupelių
- Sūdytos šoninės
- Bulvių
- Morkų
- Pomidoro
- Kelių česnako skiltelių
- Sultinio
Pesto padažui reikės:
- Alyvuogių aliejaus
- Šviežių bazilikų
- Kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Supjaustyti šoninę kubeliais arba plonom juostelėm, ją pakepinti tame puode, kuriame po to bus verdama sriuba. Įpilti šiek tiek aliejaus ir apskrudinti šoninės gabalėlius.
Nuskusti morkas, jas supjaustyti kubeliais ir sudėti į puodą su šonine ir šiek tiek pakepinti.
Sudėti pupeles – jų galima dėti keletą saujų. Viską užpilti naminiu sultiniu arba karštu vandeniu su sultinio kubeliu.
Kol verda pupelės, supjaustyti bulves, jas sumesti į verdančią sriubą. Taip pat supjaustyti šparagines pupeles, cukiniją, česnaką – šias daržoves suberti į sriubą jau jai baiginėjant virti.
Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odelę. Nuluptą pomidorą susmulkinti labai smulkiai ir jį į sriubą sudėti pačioje pabaigoje.
Pagaminti pesto padažą. Į trintuvę sudėti alyvuogių aliejų, baziliko lapus, kietąjį sūrį, šiek tiek druskos ir jei norisi česnako – viską gerai sutrinti.
Patiekus sriubą, į ją įdėti šaukštą pagaminto pesto padažo.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































