Jei ketinate jas kepti, bet jums reikia pagalbos, daugiau neieškokite ‒ gurmanai davė geriausius patarimus, kaip paruošti „tobulas“ bulvytes prie kepsnių, rašo dailystar.co.uk.
Gudrybėmis buvo pasidalinta populiarioje „Facebook“ grupėje „Rate My Roast“, kur vakarienės mėgėjai dalijasi savo geriausiomis nuotraukomis ir patarimais.
Pasidalijo auksiniais patarimais
Šįryt vienas grupės narys paklausė: „Kaip gaminate bulvytes?“. Vienas žmogus rekomendavo: „Alyvuogių aliejus, česnakai ir žolelių prieskoniai, jūros druska ir pipirai“.
Kitas pasiūlė: „Jautienos taukai, druska, česnakai ir keptos bulvės“. Trečiasis rašė: „Žąsų taukai su česnaku ir rozmarinu“. Ketvirtasis pridūrė: „Česnakai ir žolelės... su trupučiu druskos ir pipirų, tada jos nuostabiai traškios“. Penktasis rašė: „Apverdu, sukratau ir sumetu į karštus riebalus“.
Ekspertė patarė bulves prieš tai apvirti
Nors bulvės dažniausiai apverdamos prieš kepant, tačiau viena maisto ekspertė neseniai tvirtino, kad iš tikrųjų reikėtų bulves pilnai išvirti.
Autorė ir maisto gamintoja Rebecca Wilson rašė: „Prieš kepdami bulves, jas būtinai pilnai išvirkite. Taip jos bus minkštesnės“.
„Kai bulvės išvirs, leiskite joms apdžiūti kiaurasamtyje. Po to jas stipriai pakratykite, tada bulvyčių išorė bus traški. Aptepkite jas karštu aliejumi ir būtinai porą kartų apverskite orkaitėje. Taip jos įgaus auksinę spalvą ir bus nepaprastai skanios“.