Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Kol kopūstai rūgsta ir laukia savo eilės, pasigaminau dar vieną nekaitintą mišrainę žiemai. Mišrainė skani ir gaivi. Darau jau ją žiemai keli metai. Labai greitai susivalgo, tad net nežinau, kaip ilgai ji gali stovėti šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 3 kg kopūstų; 500 g morkų; galvutės česnako; 2 stiklinių vandens; 1 stiklinės cukraus; 1,5 stiklinės obuolių acto; 0,75 stiklinės aliejaus; 3 v. š. druskos.

Kopūstus supjaustome smulkiai peiliu ir arba sutarkuojame. Morkas nuskutame ir sutarkuojame. Česnaką susmulkiname. Išverdame marinatą, atvėsiname. Jį pilame ant daržovių, paslegiame ir laikome parą laiko vėsiai. Po 24 val mišrainę sudedame į stiklainius ir laikome šaltai.

Cukrus,actas,druska ant tokio kiekio daržovių labai daug, čia jau nesveikas reikalas
mėgstamiausios kopūstų salotos, kurių nereikia ruošti žiemai, o pasidaryti dažnai ir šviežias.Tarkuotas kopūstas, morkos , pora skiltelių česnako. Marinatui 1 litr. vandens, 1 stilinė cukraus, tokia pat stiklinė 9% acto, ne kaupinas šaukštas druskos, pora šaukštų aliejaus, užpilti, kad apsemtų kopūstu. Ryte užpylus, vakare galima valgyti.Kas mėgsta aštriau- įdėti daugiau česnako
Gal skanu. Bet nesveika,cukrus actas aliejus
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų