Greitas šaltibarščių receptas: vienas, du ir yra

„Šaltibarščius gaminti išmokau iš mamos, jos receptu ir pasidalinsiu. Jis nuo tradicinio šaltibarščių recepto skiriasi tuo, jog į dubenį šalia svogūnų laiškų keliauja ir paprastas itin smulkiai supjaustytas svogūnas. Be jo man šaltibarščiams kažko trūksta“, – sako tinklaraščio „Mukatanas“ autorė.

Reikės: 600 ml riebaus kefyro; 250–300 g švelniai marinuotų burokėlių (geriausia naminių); 150 g agurkų (apie 2 vidutinio dydžio agurkų); 40 g svogūnų laiškų (apie 12 svogūnų laiškų); 1/2 nedidelio svogūno; 15 g krapų (apie 2 kupinų valgomųjų šaukštų susmulkintų krapų); 1–3 valgomųjų šaukštų burokėlių marinato; 1 valgomojo šaukšto balzaminio acto ar kitokio acto, jei trūksta rūgštumo; 4–5 valgomųjų šaukštų virinto atvėsinto vandens; 2 kietai virtų kiaušinių; druskos, pipirų.

Į kefyrą sudėkite burokėlius, smulkiais šiaudeliais pjaustytus agurkus, smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotus krapus ir smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Išmaišykite. Įpilkite vandens, burokėlių marinato ir, jei trūksta rūgštumo, balzaminio acto. Išmaišykite.

Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Patiekdami apibarstykite tarkuotu arba supjaustytu kiaušiniu.


Rašyti komentarą...
R
Rasa
2021-04-19 15:53:56
Pranešti apie netinkamą komentarą
Vau..pipiec čia tai bent .nes mes to nežinojom.atskleidė paslapti super
Atsakyti
-8

V
Vanda
2021-04-20 08:32:12
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nesąmonė. Į kefyrą nereikia jokio acto, nereikia burokėlių marinato. Nebūtina riebus kefyras, jei paskui pilate vandenį ar pieną. Pienas netinka. Geriausia tada Bifi pasūkos. Jos yra kaip kefyras, tik mažiau riebumo. Ir tada nereikia skiesti vandeniu.
Atsakyti
-1

A
2021-04-19 21:40:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
Į kefyrą pilti acto ???? Nesąmonė
Atsakyti
-8

SKAITYTI KOMENTARUS (22)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų