Cukinijų mišrainė žiemai pagal Editą: rūsyje tikrai neužsistovės

„Receptas labai paprastas, labai skanus, be jokio acto ir gan greitai paruošiamas. Čia, žinoma, neskaičiuojant pasiruošimo darbų, kurie daugiausia laiko ir suryja. Vietoj cukinijos galite naudoti moliūgą, bus tikrai labai gardu“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

Reikės: 3,5 kg išdarinėtų cukinijų; 2 kg pomidorų; 3 didelių svogūnų; 5 didelių česnako skiltelių; 5 čili pipirų (jei norisi aštrumo); 100–120 g cukraus; 50 ml aliejaus; 1 v.š. maltos raudonosios paprikos; 2–3 v.š. druskos.

Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, smulkiai pjaustytus česnakus ir pakepkite keletą minučių. 

Kai šiek tiek suminkštės, berkite kubeliais pjaustytus pomidorus, cukinijas, čili paprikas, supilkite cukrų, raudonąją papriką, druską ir viską troškinkite nuo užvirimo ~30–40 min. Laikas priklausys nuo to, kokio minkštumo norite, kad liktų cukinijos. 

Viską sudėkite į iškaitintus ir sausus stiklainius, užsukite dangteliais. Apverskite dangteliais žemyn, palikite per naktį atvėsti. Laikykite vėsioje vietoje arba šaldytuve.


Rašyti komentarą...
T
Ttt
2021-08-02 12:15:34
Pranešti apie netinkamą komentarą
Be acto - tik greitam vartojimui
Atsakyti
-2

L
La
2021-08-01 22:32:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
Būtinai reikės pasigaminti, ačiū.
Atsakyti
-2

T
To Ttt
2021-08-02 16:26:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tai iš antraštės jau aišku, kad jei nespėsi greitai suvalgyt - teks išmest
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (10)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų