Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: išeina itin skanūs

„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Bulves sutarkuojame bulvine tarka. Šiek tiek nusunkiame susidariusį skystį. Aš nukošiu per smulkų sietelį. Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su bulvių mase, kiaušiniu, susmulkintomis česnako skiltelėmis, miltais, pagardiname druska, pipirais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 1 šaukštą bulvių masės ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu, bulvių prieskoniais ar kitais mėgstamais pagardais.


Rašyti komentarą...
N
Nijolė
2021-07-31 10:15:22
Pranešti apie netinkamą komentarą
Skaniausi bulviniai blynai yra kepti iprastinių budu.tarkoti per smulkia tarka,2-3 kiaušiniai žiulsnelis druskos,kas mėgsta dėti džiovintu arba švėžiu mėtu.kepti ant nedidelio kiėkio rėbalu,tauku arba aliėjaus.Tarkių masės nusunkti nereikia ir be miltu..kepant tarkių masė susitraukia.Valgyti su bet kokiu priėdu.
Atsakyti
-2

T
Tikrai
2021-08-09 10:37:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
Čia jau gaunasi ne bulviniai blynai, o kažkokia kiaušinienė, vieno pilnai užtenka, na jai kepi iš 10kg,bulviu pakaks ir dviejų,
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų