Greiti ir skanūs vištienos kotletai pagal Odetą: „Skonio prasme – nerealūs“

„Paprasti, lengvai pagaminami, bet skonio prasme jie yra nerealūs. O tokius kotletus pasmeigtus ant iešmelių valgys net ir mažieji gurmanai, kuriems ne bet ką ir paduosi“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Ingredientai: 600 g maltos vištienos; 180 g varškės; 1 kiaušinis; 100 g sūdyto sviesto; žiupsnelis druskos; žiupsnelis maltų maltųjų pipirų; 1 šaukštelis smulkintų krapų.

Apvoliojimui: 2 kiaušiniai; 100 ml vandens; 100 g džiūvėsėlių; iešmelių medinių (nebūtinai).

Sviestą sumaišyti su krapais ir suformavus nedidelius volelius padėti į šaldymo kamerą kol prireiks. Į maltą vištieną sudėti varškę, kiaušinį, druską, pipirus ir gerai išmaišyti.

Drėgnomis rankomis formuoti blyną, dėti atvėsintą sviestą ir suformuoti kotletą lyg cepeliną. Apvoliojimui kiaušinius išplakti su vandeniu, o į kitą dubenėlį supilti džiuvėsėlius.

Kotletą apvoliojame kiaušinių plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose. Dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi, persmeigiame vandenyje išmirkytu mediniu iešmeliu ir kepame 180 C. apie 25 minutes. Tiekiame su norimu garnyru.


Rašyti komentarą...
L
L
2021-08-01 22:31:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
O kodėl reikia prismeigti tuos kotletus?
Atsakyti
0

A
Atsakau
2021-08-04 10:43:44
Pranešti apie netinkamą komentarą
Persmeigt reikia, todėl, kad tikrai žinosi, kad jie jau perduoti, nebegyvi
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų