Pyragui reikės:
200 gr. margarino, 200 gr. cukraus, kiaušinio, 1 a.š. kepimo miltelių, 500 gr. miltų
Varškės įdarui: 720 gr. varškės, 3 kiaušinių, 200 gr. cukraus, 2 citrinų sulčių (būtinos), 3 šaukštų krakmolo, 4 šaukštų aliejaus. Sumaišyti visus produktus iki vientisos masės.
Aguonų įdarui: 200 gr. aguonų, 100 ml. medaus. Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir leisti atvėsti. Permalti mėsmale ir sumaišyti su medumi.
Eiga:
Kepimo skardą 35*25*8 ištepti sviestu, dėti 1/2 trupinių ir gerai pripausti prie dugno, padaryti dar bortelius, kloti aguonas, supilti varške ir užbarstyti likusius trupinius.
Dėti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepti 40-50 min.
Šaltinis: Skanus gyvenimas