Reikės:
2 puodelių miltų, pusės šaukštelio druskos, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 1/3 puodelio aguonų, 1,5 puodelio cukraus, pusės puodelio sviesto, 1 puodelio pieno, 1 šaukštelio vanilės, 4 didelių kiaušinių ir cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių,
2. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Supilkite aguonas ir viską gerai išmaišykite,
3. Išplakite sviestą su puodeliu cukraus, supilkite pieną ir vanilę,
4. Kitame dubenyje iki baltų putų išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi. Supilkite gautą masę į sviestą su cukrumi,
5. Sumaišykite sviesto masę su miltų tešla,
6. Supilkite tešlą į pyrago formą ir kepkite 35 – 40 minutes.