140 kilogramų sveriantis ir dviejų metrų aukščio pyragas buvo supjaustytas į 1200 gabalėlių ir išdalintas vietos gyventojams ir turistams Victoro Emmanuelio II (Viktoro Emanuelio) vardu pavadintame prekybos galerijoje šalia miesto gotikinės katedros.
„Panettone“ yra tobulas kalėdinis desertas. Mados gali keistis, tačiau „panettone“ išlieka nepajudinama tradicija“, – sakė milžinišką pyragą iškepusios kepyklos savininkas Angelo Bernasconi (Andželas Bernaskonis).
Tradicinis itališkas kalėdinis pyragas su razinomis paprastai gaminamas 36 valandas. Didįjį pyragą teko kepti specialioje krosnyje ir kepti gerokai ilgiau ir lėčiau. „Jo skonis gavosi geras, tačiau šiek tiek skiriasi nuo įprastinio. Jis šiek tiek per sausas, tačiau priešingu atveju būtų sukritęs“, – paaiškino kepėjas.