• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nesvarbu koks oras, kokia nuotaika, bet kartą į savaitę turiu pasigaminti kažką tokio, kas primintų lietuvišką virtuvę. Šis patiekalas yra kilęs iš lenkų virtuvės, bet vaikystėje mano močiutė gamindavo irgi tai. O vyro sesė juos vadina durniukais”, – rašo recepto autorė.

5

„Nesvarbu koks oras, kokia nuotaika, bet kartą į savaitę turiu pasigaminti kažką tokio, kas primintų lietuvišką virtuvę. Šis patiekalas yra kilęs iš lenkų virtuvės, bet vaikystėje mano močiutė gamindavo irgi tai. O vyro sesė juos vadina durniukais”, – rašo recepto autorė.

REKLAMA

Reikės: 1 kg. bulvių virtų su lupena, apie 100 gr. bulvių krakmolo, 1 kiaušinio trynio, 1 žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Bulves išvirkite su lupenom, atvėsinkite (galite iš vakaro tai padaryti) ir nulupkite. Sumalkite per smulkų sietelį.

Suplokite bulves ir padalinkite pirštu į 4 dalis. Išimkite vieną bulvių dalį ir uždėkite ant kitų bulvių, o tuščią vietą pripilkite bulvių krakmolu. Jei bulvės vandeningos, bulvių krakmolo dėkite daugiau, kad verdant neišsileistu.

Į bulvių masę įberkite druskos, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išmaišykite.

Formuokite mažas apskritas bandutes ir išspauskite duobutę viduryje. Virkite pasūdytame vandenyje nuo iškilimo į viršų apie 5-7 min.

Valgykite su mėgstamu padažu ar kaip garnyrą.

Šaltinis: Samčio užrašai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų