Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Paprastas receptas pasiilgusiems tradicinių varškėčių skonio. Siūlome pagardinti mėgstamu sirupu, uogiene ar šviežiomis uogomis.

Reikės:

  • 300 g tofu
  • 600 g kvietinių miltų
  • 1 gerai sunokusio banano
  • 1 šaukšto cukraus
  • kokosų aliejaus kepimui

Eiga:

1. Šakute gerai sutrinti tofu ir bananą. Sudėti miltus ir cukrų ir gerai išmaišyti. Tešla turėtų būti varškės konsistencijos, kad būtų galima suformuoti varškėčius.

REKLAMA

2. Įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi. Kepimui reikėtų maždaug 1 šaukštelio kokosų aliejaus, galima jo vis įdėti jei kepsite varškėčius ne per vieną kartą, priklausomai nuo keptuvės dydžio.

3. Imti maždaug po vieną šaukštą tešlos ir rankose suformuoti mažus blynelius (~1-1,5 cm storio). Dėti juos į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Abi varškėčių puses apkepti po pora minučių, kol paruduos.

4. Varškėčius patiekti su mėgstama uogiene ar sirupu, galima apibarstyti cukraus pudra.

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų