Atskleidė puikų žemaičių blynų receptą: vienas, du ir yra

Žemaičių blynai tiems, kurie nenori miltinių patiekalų. O aš žemaičių blynus kepu tada, kai nebežinau ko noriu, o savo vyriškąją komandą vis tiek reikia pamaitinti“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Blynams reikės: 1 kg bulvių; 1 kiaušinio; 5 v. š. miltų; 1 v. š. bulvių krakmolo; aliejaus, druskos pagal skonį.

Žemaičių blynų įdarui: 300 g virtos mėsos; 1 svogūno; 1 v. š.  sviesto; druskos pagal skonį, žiupsnis pipirų.

Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame krakmolą, miltus, druskos ir išminkome. Svogūną smulkiai supjaustome ir apkepiname svieste. Virtą mėsą žemaičių blynams sumalame, sudedame pakepintus svogūnus, įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome.

Iš bulvių tešlos darome paplotėlius, įdedame mėsos įdaro ir formuojame ovalius žemaičių blynus. Žemaičių blynai apvoliojami miltuose ir kepami aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrunda. Patiekiau su sviesto ir grietinės padažu. Pakepinau svieste smulkintą svogūną, įdėjau pora šaukštų grietinės, druskos ir pakaitinau, kol truputį pradėjo tirštėti.


Rašyti komentarą...
L
Liepa
2021-05-18 20:16:24
Pranešti apie netinkamą komentarą
Mano dukra 12 m moka pagaminti Rado naujieną ką parašyti Juokas net ima
Atsakyti
-6

b
baba
2021-05-19 09:40:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
kam tų miltų, jei užtenka krakmolo. Niekada nededu ir nedėsiu, didelė klaida.
Atsakyti
0

S
Stebuklas
2021-05-19 12:59:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nu tiksliai stebuklas
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (7)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų