žemaičių blynai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žemaičių blynai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žemaičių blynai“.

Atrado geriausią žemaičių blynų receptą: neišbandyti būtų nuodėmė

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos; Įdarui: 300 g faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų; Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų. Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite.
2024-03-16

Žemaičių blynus gamina tik pagal šį receptą: skonis vertas 10 balų

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Žemaičių blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v. š. miltų; 1 a. š. druskos. Įdarui: 300 g kalakutienos faršo; 1 svogūno; Druskos, juodųjų pipirų. Padažui: 150 g grietinės; 150 g pieno; 1 v. š. sviestol 1 a. š. miltų; 1 skiltelės česnako; Šv. krapų.
2024-02-10

Rita atrado kitokius žemaičių blynus: skonis vertas 10 balų

„Aš prie šių blynų jokio padažo nedarau, man jis visai nereikalingas. Tiesiog pilu grietinės, galima papjaustyti svogūnų laiškų ir viskas. Labai skanūs blynai su daržovių įdaru, be jokios mėsos. Iš šios normos išėjo 11 vidutinio dydžio blynų“, – rašo tinklaraščio „Ritos receptai“ autorė.
2023-10-25

Atskleidė skaniausius šviežių bulvių blynus: pigu ir labai skanu

„Žemaičių blynus mėgau visada ir dabar juos labai mėgstu, tik kepu juos gana retai. Šįsyk prikepiau žemaičių blynų iš šviežių bulvių.  Blyneliai gavosi labai skanūs. Labiausiai žemaičių blynams tinka su lupenomis virtos bulvės, bet aš, kaip visada renkuosi greitesnį variantą, gaminau su grūstomis bulvėmis. Beje, ir vištienos turėjau virtos. Taigi, ilgai netrukus, žemaičių blynai buvo iškepti“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė. Reikės: 12 vnt.
2023-07-18

Receptas. Žemaičiai su grybais

INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 1 vienetas svogūnų 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų 150 gramų džiūvesėlių šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės 300 gramų grybų šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 1 val. PARUOŠIMO BŪDAS: Nulupkite bulves, nuplaukite ir virti pasūdytame vandenyje. Padaryti košę. Grybus nuplauti, supjaustyti ir kepti augaliniame aliejuje.
2022-02-17

Cepelinai – kitaip: tokių dar neragavote

Lietuvos valstybės atkūrimo diena – puiki šventė prisiminti mūsų kulinarinį paveldą. Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be bulvinių patiekalų, ant šventinio stalo dažnai karaliauja ir mėsiški delikatesai. Šiemet siūlome pasigaminti klasikinius, kiekvieno virtuvėje bent keletą kartų per metus gaminamus patiekalus, kurie papuoš jūsų pietų stalą.
2022-02-15

Atrado skaniausią žemaičių blynų receptą: išeina tobulai skanūs

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos; Įdarui: 300 g kalakutienos faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų; Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.
2022-01-04

Žemaičių blynų receptas: paprasta, greita ir pigu

„Kadangi labai užsinorėjau Žemaičių blynų, tad sugalvojau paprastesnį ir greitesnį variantą – Žemaičių blynus įdaryti šviežių troškintų kopūstų įdaru. Rezultatas gavosi tikrai puikus, blynai išėjo tokie pat gardūs kaip ir su virta mėsa, tik šiuo atveju – vegetariški (kas tradicinei lietuvių virtuvei labai nebūdinga)“, – sako tinklaraštininkė Liucija. Bulvių masei reikės: 8 vidutinio dydžio bulvių; 1,5 arb. š. druskos; 1 kiaušinio; 5 valg. š. miltų.
2021-10-28

Atskleidė skaniausią žemaičių blynų receptą: „Jų sudėtis labai gera ir patikrinta“

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos; Įdarui: 300 g kalakutienos faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų; Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.
2021-09-30

Žemaičių blynus Ilona gamina tik pagal šį receptą: išeina itin skanūs

„Receptų 100 turbūt, bet aš turiu savo ir visad pagal jį darau“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušiniai; šaukštelis druskos; 3 šaukštai miltų; 3 šaukštai krakmolo. Įdarui: 300 gr vištienos; svogūnas. Padažui: 150 gr grietinės; 150 gr pieno; šaukštelis miltų; šaukštas sviesto; krapų; česnako. Išvirtas bulves sumalti, įmušti kiaušinius, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti  tešlą.
2021-08-26
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų