Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės desertas.

REKLAMA

Panakotai reikės: 1 puodelio riešutų pieno (recepte naudojama anakardžių); 1 puodelio augalinės grietinėlės; 1 valg. šaukšto agaro (agar agar); 1 šaukštelio smulkintos vanilės ankšties; 3 šaukštų saldiklio arba cukraus; rūgščios uogienės (patiekimui)

Kaip gaminti:

Pieną ir grietinėlę pašildome puode, bet neužverdame. Suberiame cukrų, vanilę ir agarą, maišome kaitinant ant žemos temperatūros, kol ištirps agaras ir cukrus. Supilame skystį į formeles (pvz. keksiukų) ir paliekame sustingti šaldytuve kelioms valandoms. Kai desertas sustingsta, išimame iš formelių, puošiame uogiene.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos  „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @odėdaržovėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų