Atrado itin skanią agurkų mišrainę žiemai: vienas, du ir jau paruošta

„Labai skanios salotos žiemai, kurias jau spėjome paragauti ir įrašyti į mėgstamiausių sąrašą. Tiks prie įvairių patiekalų pateikti, kaip garnyrą“, – rašo „Oditėlės blogas“ autorė.

Tinklaraščio autorė Odeta dalinasi šiuo receptu.

Išeiga: ~6 vnt. 0,5l talpos stiklainių.

Reikės: 2 kg agurkų; 0,5 kg paprikos (raudonosios arba geltonosios); 0,5 kg svogūnų; 0,5 kg morkų; 1 nedidelės čili paprikos; 1 galvutės česnako; 1,5 v.š. druskos; 100 g cukraus; 100 g 9 proc. acto; 100 g saulėgrąžų aliejaus;

Į didelį dubenį dėkite pusiau ar pilnais griežinėliais pjaustytus agurkus, papriką – plonomis ir trumpomis juostelėmis, svogūnus - mažais kubeliais, morkas - sutarkuotas per burokinę tarką, čili papriką - smulkiais kubeliais, česnaką – išspauskite per česnakų spaustuvą. 

Supilkite druską, cukrų, actą, aliejų ir gerai išmaišykite. Palikite stovėti kambario temperatūroje 2 val. ir būtinai kelis kartus per tą laiką permaišykite. Dėkite agurkus į pasterizuotus stiklainiukus (nepamirštant ir susidariusį skystį supilti) ir pridenkite iškaitintais dangteliais.

Imkite didelį puodą, ant dugno paklokite virtuvinį rankšluostį, išdėliokite stiklainius su agurkais, pripilkite vandens, kad apsemtų 3/4 stiklainio. Kai tik užvirs vanduo, virkite 12–15 min. Išimkite stiklainius iš puodo, stipriai užsukite dangtelius, apverskite stiklainį ant dangtelio, užklokite storu rankšliuoščiu ar pledu ir palikite per naktį, kad visiškai atvėstų.

Sandėliuokite vėsioje ir tamsioje vietoje.


Rašyti komentarą...
A
Agurkas
2021-08-03 22:05:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nu nepasakyčiau, kad viens du ir paruošta, jei reikia kaitinti
Atsakyti
-3

N
Nijolė
2021-08-04 14:32:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
Aš manau kad skanu tik jau ne taip gret darosi
Atsakyti
-3

P
Petras
2021-08-03 14:23:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
Noriu pasigaminti
Atsakyti
-5

SKAITYTI KOMENTARUS (14)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų