Gausiai žydinčių hortenzijų grožis tiesiog užburia, ypač jų didžiuliai įspūdingo mėlyno atspalvio žiedai.
Šie krūmai yra vieni iš puošniausių augalų, suteikiančių sodui, vazai ar puokštei išskirtinį akcentą.
Be to, hortenzijos yra palyginti lengvai auginamos ir atsparios šalčiams. Tačiau jei norite, kad augalai atrodytų tobulai, juos reikia tinkamai tręšti, rašo express.co.uk.
Dalijosi patarimais
Socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „Hydrangeas in the UK“ Julia Pitman klausė, kuo tręšti hortenzijas, ir entuziastai suskubo pasidalyti patarimais.
Kai kurie grupės nariai patarė tręšimui naudoti paprastus virtuvės ingredientus bei teigė, kad vienas iš jų gali net pakeisti žiedų spalvą.
„Trąšoms panaudojau savo sodo obuolius ir žiedai buvo nuostabūs“, – teigė Ewelina Bukala, o Barbara Tomaszewska prisipažino, kad savo hortenzijas visada tręšia kavos tirščiais ir tai puikiai veikia.
„Jogurtas ir visi rūgštūs pieno produktai. Naudokite daug ir jūsų hortenzijos sukraus nuostabius didelius tamsiai mėlynos spalvos žiedus. Naudoju jau daugiau kaip 40 metų“, – rekomendavo Dorothe Lauthe.
Pasak daugiau kaip 10 metų patirtį turinčios kraštovaizdžio sodininkės bei „Urban Garden Gal“ įkūrėjos Kelly Martin, jogurtas padidina dviejų sveikam hortenzijų augimui būtinų elementų – organinių medžiagų ir azoto – kiekį.
„Vienas iš pagrindinių jogurto privalumų yra tas, kad jis veikia kaip organinė trąša, – sakė ji. – Laistykite hortenzijas vandens ir jogurto mišiniu (vienas valgomasis šaukštas jogurto ir 240 ml vandens). Tai natūrali trąša augalams.“
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!