REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Monika Juškevičiūtė    (nuotr. asm. archyvo)

Praėjusiais metais Monika Juškevičiūtė projekto „X Faktoriaus“ scenoje žiūrovų ir komisijos dėmesį savo ypatingo skambesio balsu ir kitokiu gyvenimo būdu prikaustė nuo pirmų akimirkų.

6

Praėjusiais metais Monika Juškevičiūtė projekto „X Faktoriaus“ scenoje žiūrovų ir komisijos dėmesį savo ypatingo skambesio balsu ir kitokiu gyvenimo būdu prikaustė nuo pirmų akimirkų.

REKLAMA

Po projekto iš televizijos ekranų dingusi moteris vėl atsivėrė ir papasakojo, kaip pasikeitė jos gyvenimas.

Monika iš kitų dalyvių išsiskyrė savo gyvenimo būdu. Du vaikus – trejų Upę ir pusantrų metų Praną – auginanti moteris, galima sakyti, visą gyvenimą sieja su gamta ir to moko savo vaikus. 

Baltojoje Vokėje gyventi moteris, ne kartą yra sakiusi, kad gamta ir ramybė buvo pagrindiniai kriterijai, kuriais remdamiesi šeima ieškojo naujų namų. Tai, ko ieško, rado už 30 kilometrų nuo Vilniaus.

Seniau moteris pasakojo, kad su vyrų yra vegetarai, o jos atžalos nelanko darželio, nes Monika pati užsiima jų ugdymu. Tuo metu moteris savo vaikams skyrė kuo daugiau laiko ir laisvės,  maitino savo pienu ir davė kuo mažiau vaistų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Monikos gyvenimas šiek tiek pasikeitė, tačiau ji ir toliau vaikams suteikia laisvę, ir nors veda juos į darželį – vis dar stengiasi jiems skirti kuo daugiau laiko.

REKLAMA

Atrado save

Moteris jaučia, kad atrado save muzikoje: „Visai neseniai gavau pakvietimą groti Šiauliuose, man paskambino ir aš klausiau, kaip jie įsivaizduoja mano pasirodymą. Klientai pageidavo, kad būtų linksma ir reiktų mažai mokėti, tačiau aš seniai žinau, kad aš nemoku linksminti, nesu tokio kirpimo ir negaliu to iš savęs reikalauti.

Pati mėgstu dalyvauti linksmose šventėse, bet sukurti jos nemoku. Mano paskirtis gyvenime ir muzikoje ne daryti šventę, o raminti, nuteikti meditacijai. Muziką, kurią aš kuriu yra ramesnė, dažniausiai vienodas ritmas. Aš esu muzikinės meditacijos kūrėja ir nesvarbu, jei manęs klausys tik penki žmonės – svarbiausia, būsiu savimi.“

REKLAMA
REKLAMA

Projekte įvaizdį pakeitusi moteris, pasikeitė ir pati: „Niekada negalvojau, kad rengiuosi blogai, rengdavausi patogiai ir paprastai. Tačiau po šou pradėjau lyginti ir stebėti, kas geriausiai atrodo. Kartais tai, kas man nepriimtina, ant scenos labai gerai susižiūri.

Dabar koncertų metų rengiuosi drąsiau, stengiuosi atrodyti kitaip. Kasdienybėje, kartai atrodo, kad specialiai rengiuosi baisiai, o sceninį įvaizdį stengiuosi puoselėti. Vis dar bendrauju su „X faktoriaus“ stilistais, kurie iš manęs vėl padaro žmogų“, – juokėsi atlikėja.

Po projekto pasikeitė ir santykiai su mylimuoju: „Šis šou mums abiems išėjo į naudą, mano vyras taip pat nusprendė atsiskleisti. Buvo savęs ieškojimo, meninių sprendimų metai, pradėjome gilintis į savo pačių norus ir traukti tai, ką mes sugalvojome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai užtrunka ilgiau, ypač, kai tau 30 metų, viskas vyksta su didelėmis emocijomis ir krizėmis. Kad ir koks sunkus metas, aš manau, kad mes pradedame žengti link savo kūrybos realizacijos."

Moteris prisipažįsta, kad santykiuose įvyksta įvairių krizių: ,,Mano vyras į viską reaguoja skirtingai ir aš taip pat esu gan jautri asmenybė. Tačiau galiausiai užsimerki ir galvoji, kad viską padarei teisingai.“

„Visada stengiuosi galvoti, kad nesklandumai santykiuose, kurie kartais kyla, yra iš mano pačios vidinio konflikto. Jei mano viduje nepavyksta išlaikyti rimties, tai reiškia, kad kažkas pačiai man nėra gerai. Toks būdas padeda neapkaltinti vienas kito,“ – tvirtų santykių pagrindą atskleidė moteris.

REKLAMA

Pasisemia energijos iš gamtos

Monika gyvena Baltojoje Vokėje, toli nuo Vilniaus šurmulio, gamtos apsuptyje, iš ten ji semiasi energijos: „Čia labai patinka mūsų vaikams, tačiau paskutiniu metu daug veiklos vyksta Vilniuje, todėl pajausti gamtą galiu tik per atstumą.

Kadangi gyvename netoli miško, tas gamtos ritmas vis tiek pasiekia. Kiekvieną rytą keliamės, atsinešame malkų, užsikuriame krosnį, pavedžiojame šunį ir susėdame valgyti pusryčių.“

Tačiau šeima nenori atsiriboti nuo miesto ritmo: „Vaikai lanko darželį Vilniuje, kuriame galime būti kartu, gauti vegetariško maisto. Tam tikri dalykai namuose priverčia grįžti prie tam tikro pernykščio gyvenimo būdo ir sugrąžina į tai, kur esame.

REKLAMA

Kitokį gyvenimo būdą pavadinčiau ne rutiną, o dalyvavimą kitokiuose renginiuose, pavyzdžiui, miško ir gamtos saugojimo klausimais.“

Taip pat šeima turi savas tradicijas: „Anksčiau, kai buvome jaunesni ir turėjome vieną vaiką, būdavo natūralu, kai gera nuotaika, susirinkti prie bendro stalo ir laiminti maistą. Tačiau ta tradicija laikui bėgant baigėsi, bet pradėję lankyti darželį vaikai vėl atnaujino šią tradiciją.“

Susėdę drauge ir susikabinę rankomis šeima dėkoja: „Labai smagu, kai vaikai patys pasiūlo ir pasako maldelę. Vaikų neverčiame, jiems duodu laisvę rinktis, kokį maistą valgyti ar kada maldelę kalbėti.“

Televizijoje yra per mažai tikrumo

Projekto „X Faktorius“ finalininkė sako, iš projekto pasisėmė daug emocijų ir išmoko kitaip save vertinti: „Man atrodo, kad visi skirtingai įsivaizdavome, su skirtingomis intencijomis ėjome ir pagal tas intencijas gavome, ko norėjome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norėjau išjudinti vidinę energiją ir vėl nusistatyti naujas svajones, ilgą laiką buvau pasinėrusi į vaisai kitus dalykus ir man reikėjo lūžio, grįžimo. Aš tai ir gavau iš „X faktoriaus“, o intencijos būti ryškia žvaigžde nebuvo. Dabar mano gyvenime vyksta mano kelio ieškojimas, koncertai ir dainų kūrimas.“

Monika ir toliau kuria, tačiau nesiekia tapti žvaigžde: „Norėčiau, kad populiarumas būtų pasekmė, o ne priežastis. Galima išgarsėti ir pasilikti neieškant gelmės arba neatiduodant savęs, tačiau aš turiu ambiciją kurti ir jei mano kūryba atneš žinomumą, tai bus tik pasekmė. Norėčiau, kad priežastis būtų muzika ir vidinis turinys.“

REKLAMA

Moteris prisipažįsta, kad kelias projekte jos aplinkoje buvo nelengvas: „Mes gyvenome savo komforto zonoje gan ilgą laiką su savo vaikais užsidarę kaimelyje ir tai buvo labai paprasta, laikytis visų taisyklių, vertybių, kurias buvome nusistatę.

Kai buvau įmesta į ne savo komforto zoną, gavau iššūkį pamatyti, kiek stiprios yra mano nuostatos, kiek galiu būti tokia pati skirtingoje aplinkoje.“

Pasak Monikos, „X faktorius“ yra tam tikra forma ir jos nereikėtų priimti dramatiškai: „Tai lyg žaidimo partija, kurioje reikėjo daryti tam tikrus dalykus. Manau, kad mano paskirtis yra kitokia šioje žemėje ir ilgai žaisti šio žaidimo negalėčiau.

Šiame šou yra tik 30 procentų muzikos, daug dalykų yra, kurie net nesusiję su muzika, todėl būdavo sunku susikaupti ir įtikinančiai perteikti dainą. Man, pačioje televizijoje, muzikos ir tikrumo yra per mažai, aš gerai neskambu, kai nieko nejaučiu.“

Tiek gyvenime, tiek vaikų auklėjime Monika mėgsta laisvę, todėl stengiasi nieko neriboti. Jos šeimoje turi būtų pusiausvyra ir viskas eiti savaime, iš gamtos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų