REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune – dar viena paini ir sudėtinga situacija. Iš šeimos prieš metus atimtas mažylis, kuriam šiuo metu šešeri, iki šiol auga atskirtas nuo jį prižiūrėjusios ir mylėjusios šeimos.

Kaune – dar viena paini ir sudėtinga situacija. Iš šeimos prieš metus atimtas mažylis, kuriam šiuo metu šešeri, iki šiol auga atskirtas nuo jį prižiūrėjusios ir mylėjusios šeimos.

REKLAMA

Kaip Init televizijai pasakojo atimto berniuko mama, viskas įvyko greitai ir nepagrįstai. Berniukas gyvena pas globėją jau metus. Apie tai šeimai buvo pranešta raštu.

Darželyje moteris rado pakabintą raštą iš Vaiko teisių apsaugos tarnybos, vėliau pranešė ir telefonu.

„Kaip paaiškino, vaikas perduotas tarnyboms buvo dėl ant kojyčių buvusių mėlynių", - sako moteris.

Mažylis buvo paimtas tiesiai iš darželio. Raštu buvo pranešta, kad auklėtoja kreipėsi į Vaiko teisių tarnybą dėl ant kojyčių rastų mėlynių. 

„Man buvo pasakyta, kad vaikas vežamas į ligoninę, tačiau man su juo kartu važiuoti neleido“, - pasakoja moteris.

Savo ruožtu Valstybinės vaiko teisių apsaugos tarnybos Kauno skyriaus l.e.p. vadovė Anželika Vežbavičiūtė sako, kad dėl šio atvejo iki šiol vyksta ikiteisminis tyrimas, todėl vaikas negali būti grąžintas į šeimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mama įvykdė keltus reikalavimus, tačiau tyrimas nepasibaigęs. Ji išklausė pozityvios tėvystės kursus, lankėsi pas psichologus.“

Atimto berniuko mama įvardija priežastis, dėl kurių vaikas negali būti grąžintas: nerenovuotas namas, sportuoti skirta laipynė, galimai kelianti pavojų, katės namuose. 

REKLAMA

Vaikui prieš pusmetį buvo atlikta psichinė ekspertizė. Nustatytas adaptacinis sutrikimas, kuris atsiranda dėl atskyrimo.

„Jausmų ir emocijų pas berniuką nėra per daug. Jis užsidaręs savyje, nelinkęs kalbėti. Berniukas globėjus vadina mama ir tėčiu, man tai neatrodo normalu“, - sako mama.

Kada berniukas grįš atgal į šeimą, kol kas nežino nei kauniečių šeima, nei Vaiko teisių apsaugos darbuotojai.

 Primename, kad tai prieš kelias savaites Lietuvą sukrėtė ir kauniečių Kručinskų šeimos atvejis, kai vaikai iš šeimos buvo atimti dėl pliaukštelėjimo. Tada vaikai buvo nugabenti pas globėjus, kol šeima tvarkė visus reikalingus dokumentus ir pasižadėjo įgyvendinti numatytas prievoles. 

REKLAMA
REKLAMA

Moteriai iki šiol pareikšti įtarimai ir paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Vaikų teisių specialistai sako, kad mažamečiai iš šeimos paimti dėl jiems grėsusio pavojaus, šeimai nesutikus bendradarbiauti su policijos pareigūnais, vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tačiau pripažįsta, kad reaguojant į situaciją buvo padaryta klaidų.

  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų