REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svorio mažinimo operaciją pasidariusi moteris įspėja kitus vengti šios procedūros, po kurios jai išsivystė sepsis ir kilo pavojus gyvybei.

Svorio mažinimo operaciją pasidariusi moteris įspėja kitus vengti šios procedūros, po kurios jai išsivystė sepsis ir kilo pavojus gyvybei.

REKLAMA

Kristina  Adamson (35) gailisi pasidariusi svorio mažinimo operaciją – jai pilve plyšo skrandžio raištis. Moteriai prasidėjo sepsis – kelioms savaitėms praėjus nuo privačioje ligoninėje Glazge atliktos operacijos, ją apėmė stipri infekcija.

35 metų amžiaus moteris pasakoja bijojusi daugiau niekada nepamatyti savo sūnų, kai nepavykus 6000 svarų kainavusiai operacijai ją skubiai teko vežti operuoti iš naujo. Dabar namuose sveikstanti Kristina sako, kad jai pasisekė, kad liko gyva – kitus ji ragina gerai pagalvoti, prieš imantis drastiškų lieknėjimo priemonių, rašoma dailystar.co.uk.

„Tai buvo tikras košmaras“, – sako ji. – „Gailiuosi, kad daugiau apie tai nepasiskaičiau. Maniau, kad tai nepavojinga, nes operaciją dariausi Škotijoje ir nemažai už ją sumokėjau – nevažiavau operuotis į užsienį, kur pigiau. Esu šokiruota ir džiaugiuosi, kad likau gyva. Tikrai maniau, kad mirsiu.“

REKLAMA
REKLAMA

Pagimdžius sūnus Kailaną (7) ir Sonny (5), Kristinai sunkiai sekėsi numesti priaugtą svorį, todėl ji prieš trejus metus nusprendė pasidaryti operaciją. Ji buvo atlikta rugpjūčio mėnesį, iš iš pradžių moteris rezultatais džiaugėsi – per šešias savaites ji numetė 15 kg.

REKLAMA

Tačiau viskas pasikeitė, kai įprastos pooperacinės procedūros metu jai buvo suleista fiziologinio skysčio ir prasidėjo infekcija. Gydytojai tada jai išrašė antibiotikų, bet situacija ir toliau blogėjo.

Kristina pasakoja: „Aš jaučiausi siaubingai. Degiau nuo karščiavimo ir po oda turėjau kumščio dydžio gumbą. Po mėnesio atsibudau ryte ir žaizda buvo sprogusi, iš pilvo man kyšojo laidas. Tai išgelbėjo man gyvybę – jei žaizda nebūtų sprogusi, aš ir toliau būčiau gėrusi vaistus.“

Šį mėnesį moteriai buvo atlikta operacija, kurios metu raištis buvo pašalintas, siekiant sustabdyti infekciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie turėjo pašalinti raištį, kitaip būčiau mirusi, nes infekcija buvo labai stipri“, – sako ji. – „Kai man pasakė, kad prasidėjo kraujo užkrėtimas ir kad jį reikia ištraukti, aš tik prašiau gydytojų neleisti man numirti. Galvojau, ar dar kada pamatysiu savo vaikus. Nežinojau, kuo viskas baigsis.“

Kristinos operacija praėjo sėkmingai, bet ji ir toliau gyvena su atvira žaizda, kuri gydoma tam, kad baigtųsi infekcija. Praėjusią savaitę po penkių ligoninėje praleistų dienų ji buvo išleista namo ir dabar į gyvenimą žiūri kitaip.

„Aš dar vis gydausi, bet tikrai noriu išsiaiškinti, kas buvo nutikę. Nuo šiol save priimsiu tokią, kokia esu. Kitiems apie svorio mažinimo operaciją galvojantiems žmonėms patariu – tiesiog sveikai maitinkitės ir eikite į sporto klubą. Jei bent vienam žmogui padėsiu išvengti to, kas nutiko man, jau bus labai gerai.“

Ligoninėje, kurioje Kristinai buvo atlikta operacija, sakė, kad negali komentuoti individualių pacientų atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų