REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėlų ketvirtadienio vakarą Brazilijoje nužudytas lietuvis, o jo žmona galimai išprievartauta. Penktadienio rytą susisiekus su nužudyto lietuvio Adamo Žindul broliu Aleksandru, vyras papasakojo daugiau detalių apie brolio kelionę. 

Vėlų ketvirtadienio vakarą Brazilijoje nužudytas lietuvis, o jo žmona galimai išprievartauta. Penktadienio rytą susisiekus su nužudyto lietuvio Adamo Žindul broliu Aleksandru, vyras papasakojo daugiau detalių apie brolio kelionę. 

REKLAMA

Ketvirtadienio vakarą pranešta, kad Brazilijoje į pietus nuo Rio de Žaneiro vienas lietuvių turistas nužudytas, o jo partnerė, įtariama, išžaginta per užpuolimą netoli vieno populiaraus pajūrio miestelio.

Kaip pranešė žiniasklaida, policija nurodė, kad nužudytas Adamas Žindul rastas jo išsinuomotuose apartamentuose, o jo partnerė pareigūnams sakė buvusi išprievartauta. Moteris nuvežta į ligoninę.

Vyko susipažinti su žmonos šeima

Penktadienio rytą susisiekus su nužudyto lietuvio broliu Aleksandru Žindul, vyras sunkiai rinko žodžius, tačiau patvirtino, kad ketvirtadienį Brazilijoje nužudytas buvo būtent jo brolis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakoja A. Žindul, jo broliui Adamui buvo 37-eri, vyras kurį laiką buvo su savo drauge, Brazilijos piliete, gyveno Airijoje, dirbo programuotoju nuotoliniu būdu vienoje Lietuvos įmonėje.

REKLAMA

Pora neseniai susituokė, todėl nutarė vykti į Braziliją susipažinti su žmonos šeima bei registruoti santuokos.

„Brolis, galima sakyti, atostogavo, jis pats dirbo nuotoliniu būdu Lietuvos įmonėje, kurį laiką su žmona gyveno Airijoje, neseniai susituokė. Dabar jie važiavo į Braziliją susipažinti su jos šeima ir registruoti santuokos“, – pasakoja A. Žindul.

Įtaria apiplėšimą

Nužudyto lietuvio brolis pasakoja, kad pora buvo apsistojusi namuke, kur ir buvo nužudytas Adamas.

Minėtą namą pora buvo išsinuomavę šalia atokaus paplūdimio Praja do Sono. Jį galima pasiekti tik laiveliu arba per atogrąžų mišką vedančiu keliuku.

REKLAMA
REKLAMA

A.Žindul tvirtina, kad pora Brazilijoje tikrai neišgyveno jokių nesutarimų, nors šeima daugiau žinių neturi, mano, kad tai galėjo būti apiplėšimas:

„Mes daugiau žinių kol kas neturime, bet čia bus apiplėšimas ar kažkas tokio. Mes patys neturime informacijos, tik tiek, kad jis nužudytas, o jo žmona sužalota, ligoninėje. Taip pat, kad sulaikytas vienas įtariamasis“.

Su broliu kalbėjo savaitgalį

Ši lietuvio Adamo kelionė į Braziliją buvo antroji, pirmą kartą jis čia taip pat važiavo ilsėtis. Paskutinį kartą su broliu A. Žindul kalbėjo savaitgalį.

„Kalbėjome sekmadienį ar šeštadienį, tiksliai nepamenu. Jis pasakė, kad atvyko į tą paplūdimį, gali būti prastas ryšys ir pasakė, kad gali būti ne ryšio zonoje“, – prisimena vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, A. Žindul sako, kad Adamas su žmona savo poilsiu buvo patenkinti, nejautė kažkokių neramumų:

„Jie buvo patenkinti, savaitę laiko planavo atostogauti tame paplūdimyje. Turėjo būti jų atostogos, ten toks paplūdimys, namukai, turistų lankoma vieta, tik atokesnė nuo miesto“, – priduria jis.

Šiuo metu Adamo šeima bendrauja su reikiamomis įstaigomis, tačiau kreipiasi į visuomenę su jautriu prašymu – jeigu kas nors iš visuomenės gali suteikti naudingos informacijos, kaip greičiau galima pargabenti nužudytojo Adamo Žindul palaikus į Lietuvą, jo brolis Aleksandras būtų dėkingas už bet kokią pagalbą. Galintys suteikti informacijos, kreipkitės [email protected]

Lietuvio turisto nužudymu įtariamas Brazilijos pilietis buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje, penktadienį patvirtino Užsienio reikalų ministerijos atstovė Rasa Jakilaitienė (URM).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų