Jau planuojate kepti gardžiuos kalėdinius imbierinius sausainiukus? Tuomet siūlome jums išbandyti šį receptą, pagal kurį sausainiukai gausis gardūs kaip niekada anksčiau.

Kalėdiniai sausainiukai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)

Kalėdiniai sausainiukai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)

Reikės: 500 g miltų; 100g kepimui margarino arba sviesto; 200 g rudojo cukraus; 1 kiaušinis; 1 kiaušinio trynys; 2 v.š. medaus; 1 a.š. malto cinamono; 1 a.š malto imbiero miltelių; 1/2 a.š. malto gvazdikėlio; 1/2 a.š. vanilinio cukraus; 1/4 a.š. malto kardamono; 1 a.š. sodos; 1 v.š. citrinos sulčių

GAMINIMAS

Margariną išlydyti puode ant silpnos kaitros, suberti medų ir cukrų, visus prieskonius. Gerai išmaišyti. Pakaitinti, kol cukrus patirps.Sodą sumaišyti su citrinos sultimis. Įmaišyti į cukraus ir margarino masę.

Viską supilti į miltus ir maišyti, kol tešla kiek pravės, tuomet įmušti kiaušinį ir trynį. Užminkyti tešlą. Iš šiltos tešlos formuoti norimus plonus meduoliukus. Kepti 220C apie 5-7 minutes.

Glaistas: 1 kiaušinio trynys; 200g cukraus pudros; 1-2 v.š. citrinos ar apelsino sulčių.

Viską maišyti kartu iki vientisumo.Sausainėlius pamirkyti glajuje, nupurtyti perteklių ir palikti nudžiūti.

Šaltinis: Skanūs kąsneliai

DALIA.
2019-12-05 15:46:33
Nuo kada glaistu naudojamas kiaušinio turinys? Ga vis dėlto reikia baltymo?
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
As 2019-12-06 20:14:21
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Kiausinio trynys baltam glaistui?    ATSAKYTI
Anonimas 2019-12-05 19:52:23
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Glaistui, gal naudojate kiaušinio baltymą, o ne trynį????? Pagal nuotrauką atrodo, kad ne trynį   ATSAKYTI
Nežinau 2019-12-05 17:52:43
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Tikrai trinys glajui,manau baltymas turi būti   ATSAKYTI
DALIA. 2019-12-05 15:46:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nuo kada glaistu naudojamas kiaušinio turinys? Ga vis dėlto reikia baltymo?    ATSAKYTI

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Gurmaniškos idėjos pusryčiams
Šį savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia  Gabrielė Žutautaitė dalinsis netradicinėmis, bet ...
Perlinių kruopų košė (Nuotr. worldrecipes.eu)
„Ši perlinių kruopų košė pagaminama labai greitai, o taip pat ji yra mano šeimos mėgstamiausia“, – sako recepto autorė. Ingredientai: 100 gramų perlinių kruopų; ~10 gramų ...
Lietuvės konditerės darbai sužavėjo tarptautinio konkurso teisėjus (nuotr. asm. archyvo)
Apie konditerę Daivą Pečiulienę ir jos kuriamus įspūdingus tortus Lietuvoje jau yra girdėjęs ne vienas žmogus. Jos vardas garsiai skambėjo ir tarptautiniame konditerių konkurse ...
Vištienos troškinys su bulvių košės kepurėle (Nuotr. Samčio užrašai)
„Vaikai irgi valgė noriai, o ponas Samtis net pakartojimo prašė. Išvada? O išvada tokia, kad iš paprastų produktų galima susikurti vos ne 10 balų vertą vakarienę“, – sako ...
Rausvi blyneliai su morkų uogiene (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų