REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybiniame Šiaulių dramos teatre – premjera. Pjesę pagal rusų literatūros klasiko Antono Čechovo apsakymą „Kaštonė“ pristato režisierius Arvydas Lebeliūnas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Čechovo apsakyme benamę kalytę priglaudžia cirko artistų šeima, ją dresuoja ir rengia pasirodymui, tačiau premjeros vakarą kalytė salėje pamato savo šeimininkus ir grįžta pas juos. Pjesės autorė Daiva Čepauskaitė išsaugojo tik apsakymo veikėjų vardus ir charakterius. Spektaklyje – tai vaikai, dėl įvairių priežasčių praradę savo namus – pamesti, pabėgę ar paklydę, jie auga cirke ir svajoja apie savo namus.

REKLAMA

„Čia ta metamorfozė keista, kaip iš „Kaštonės“, bet Čechovo talentas, kaip kalbant apie žvėrelius –žąsiną, šuniuką, kiaulę, vis tiek jis kalbėjo apie žmogų, norėjosi giliau įeiti į tuos gyvūnėlius ir ištraukti žmogišką dūšią“, – dėstė režisierius Arvydas Lebeliūnas.

Spektaklyje vieną vaidmenį kuria po du aktorius. Pasak režisieriaus, atsiranda lyg ir du skirtingi spektakliai, kuriuos abu svarbu pamatyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš ieškojau tos mergaitės, bet ėjau pagal save, bandydama prisiminti savo paauglystę, bandymą kovoti už būvį, kaip reikėdavo už kiekvieną savo žodį kovoti, mano „Kaštonė“ gal kiek agresyvoka“, – sakė aktorė Inga Jarkova.

„Namai yra labai stiprus vaikui dalykas. Priklausyti kam nors, priklausyti mamai, būti su kažkuo, nes ten, kur artimas žmogus, ten yra namai ir tada nėra taip sudėtinga apsispręsti“, – kalbėjo aktorė Monika Šaltytė.

Muziką spektakliui sukūrė Jonas Sakalauskas, scenografiją ir kostiumus – Birutė Sodeikaitė. Premjera šį sekmadienį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų