• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos paplūdimyje klesti pogrindinė prekyba žuvimi – poilsiautojams rūkyta žuvis siūloma tiesiai iš laivo, tuo tarpu maisto produktų inspektoriai kraupsta: vasarą apsinuodyti žuvimi – labai lengva, o laive tikrai nėra tinkamų sąlygų laikyti rūkytą žuvį. Tačiau kol yra paklausa, bus ir pasiūla, į pavojus dažnas nusispjauna ir moka eurus.

Palangos paplūdimyje klesti pogrindinė prekyba žuvimi – poilsiautojams rūkyta žuvis siūloma tiesiai iš laivo, tuo tarpu maisto produktų inspektoriai kraupsta: vasarą apsinuodyti žuvimi – labai lengva, o laive tikrai nėra tinkamų sąlygų laikyti rūkytą žuvį. Tačiau kol yra paklausa, bus ir pasiūla, į pavojus dažnas nusispjauna ir moka eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palangos paplūdimys. Per bangas artėja laivelis, netrukus jį apspinta žuvies kvapo suvilioti poilsiautojai. Pardavėjas ima eurus, pirkėjas gauna maišelį su preke. Prekyba neužtrunka – vos per keletą minučių visi norintys nusiperka žuvies, o pardavėjai skuba išplaukti.

REKLAMA

Žuvų ragavusi poilsiautoja Vaida sako, kad žuvis labai skani ir šviežia.

Tokia paplūdimio prekyba – nelegali. Pardavėjai negali užtikrinti tinkamų sąlygų žuviai. Vargu, ar laivelyje pajungtas šaldytuvas. Žuvį svilina ir tiesioginiai saulės spinduliai.

Ne visi poilsiautojai tokiais žuvies prekeiviais pasitiki.

Tuo tarpu svečiui pasisekė mažiau – jis žuvį pirko turgelyje ir nebesiryžta daugiau valgyti.

Perkant šviežią žuvį, lengviau apžiūrint suprasti, ar ji nesugedusi, tačiau išvaizda gelbsti ir perkant rūkytą.

REKLAMA
REKLAMA

Pirkėjai gali užmesti akį į vitrinas – termometras turėtų rodyti ne daugiau 6 laipsnių. Žuvis – itin greitai gendantis produktas, jei laikoma netinkamai. Tad kartais nusipirkus šviežią, jai sugesti užtenka vos kelionės iki sostinės karštame automobilyje.

Uostamiesčio Danės krantinėje įsikūrusioje rūkykloje supasi ką tik suvertos žuvys. Žuvimi prekiaujantis Modestas pildo šaldytuvą – sako, per Jūros šventę pirkėjai iššlavė ne tik pigesnes žuvis, bet ir brangiuosius Kuršių marių ungurius, kurių kilogramas kainuoja 47-nis eurus.

Šiemet Klaipėdos maisto produktų inspektoriai gavo 4 skundus dėl žuvies kokybės, tačiau iš jų pasitvirtino tik vienas – pardavėjas buvo netinkamai ženklinęs žuvį ir gavo baudą.

Plačiau apie TV3 reportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų