smidrai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „smidrai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „smidrai“.

Kas naujo darže? Nuo arbūzų iki svogūnų

Daržovės sudaro sveikos mitybos piramidės pagrindą. Šių žolinių augalų įvairios sultingos dalys vartojamos maistui šviežios, virtos, keptos, troškintos, raugintos, sūdytos, marinuotos. Dėl panaudojimo universalumo ir maistinės vertės didžiuliai jų kiekiai auginami ir vartojami visame pasaulyje.
2024-01-19

Šios salotos taps vasaros hitu: tiks prie visko

„Lengvos, traškios, skanios salotos su smidrais ir savo užaugintomis daržovėmis. Antri metai, kai džiaugiuosi pakeltų savo lysvių derliumi. O ridikėlių valgome  jau antrą derlių.  Pipirnės taip pat sėju tiesiai į dirvą. Ji užauga daug didesnė, nei daiginat ant palangės (šios gudrybės išmokė mane bendradarbė)“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Porcijos 1 – 2. Užtruksite iki 5 min.
2023-06-30

Į lietuvių lėkštes vis dažniau atkeliaujantis „užsienietis“: pasigaminti lengva, o skonis – puikus

Smidrai skanūs tiek žali, tiek ir kepti ar su įvairiais pagardais. Kad patiekalai su smidrais gali stipriai nustebinti, įrodė 4 metus grilio patiekalus ruošianti nagų meistrė Erika Kalinauskaitė TV3 laidoje „Lidl grilio talentai“. Moteris pasidalino ilgai tobulintu vištienos su burokėliais ir smidrais receptu. Vištiena su burokėliais ir smidrais 3 asmenims reikės: 1 šlakelio alyvuogių aliejaus 0,5 vnt. česnako 1 vnt.
2023-06-04

Šios gaivios salotos sužavės visą šeimą: tiks prie visko

TV3 laida „La maistas“ kartu su garsiuoju virtuvės šefu Gian Luca Demarco ir toliau keliauja po Lietuvą ir dalinasi pačių gardžiausių patiekalų receptais. Šįkart prie Gian Lucos prisijungė iš Italijos atvykusi jo mama, tad šefas nepraleido progos parodyti jai Lietuvą ir pavaišinti gaiviomis smidrų salotomis.  Su brangiausiu žmogumi Gian Luca lankėsi nuostabioje vietoje įsikūrusiame „Geniorojaus smidrai“ ūkyje.
2023-05-23

Taip ruošti makaronai taps stalo pažiba: norėsis dar ir dar

Garsusis virtuvės šefas su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart prie Gian Lucos prisijungė ypatinga viešnia – iš Italijos atkeliavusi jo mama. Šia proga šefas pagamino kreminę pastą su buratos sūriu, smidrais ir šonine.
2023-05-22

Gian Luca su iš Italijos atvykusia mama apsilankė ypatingoje vietoje: atskleidė nepakeičiamą receptą vasarai

Prieš kelias savaites TV3 laidos „La maistas“ žiūrovai išgirdo intriguojančią naujieną – žinomo virtuvės šefo bei laidos vedėjo Gian Lucos Demarco mama pažadėjo apsilankyti Lietuvoje! Duotam žodžiui buvo lemta išsipildyti – jau šį sekmadienį žiūrovai išvys, kaip viename gražiausių šalies smidrų ūkių virtuvės šefą palydi iš Italijos atskridusi brangiausia moteris. Lazdijų rajone įsikūrusiame ūkyje Gian Luca jau lankėsi pernai.
287 2023-05-19

Nepastovūs orai – galvos skausmas smidrų augintojams: štai, kiek jie kainuos šiemet

Nepastovūs pavasario orai – galvos skausmas ir smidrų augintojams. Su jais šiemet žmonės vargsta kaip reta: balandį smarkiai atšilus, smidrai pradėjo augti, paskui atšalo ir viskas sustojo, o vėliau viskas nuo pradžių. Už savaitės – turėtų būti pats smidrų pikas. Itin vėsios naktys ir šalnos gali smarkiai pakenkti šiai gardžiai, tačiau ir nepigiai daržovei. Bet valgytojų tikrai netrūksta, sako ūkininkai.

Prasidėjo smidrų sezonas: parodė, kaip patiems užsiauginti šių itin vertinamų daržovių

Lietuvoje prasideda pavasario daržo karaliaus – smidrų sezonas. Tiesa, kaip ir viskas šį pavasarį, dėl šalto oro pirmosios daržo gėrybės vėluoja. O dėl pavasarinių šalnų augintojai dalies derliaus neteko. Įprastai smidrų sezonas, prasidėjęs gegužės pradžioje, baigiasi iki Joninių, tad specialistai pataria jų paskanauti iki soties. Smidruose esą yra visa puokštė naudingų medžiagų po žiemos nualintam organizmui.
Aktualijos 2022-05-21

Kauniečiai miestą iškeitė į kaimą Lazdijų rajone: įkūrė savo ūkį

Visą gyvenimą praleidę Kaune ir dirbę su humanitarine kryptimi susijusius darbus, Laimutis ir Ramunė galiausiai nusprendė įkurti savo ūkį. Palikę laikinąją sostinę, jie apsigyveno kaime Lazdijų rajone ir savo ūkyje augina smidrus. Žurnalistas, buvęs teatro direktorius ir viešųjų ryšių specialistė šiandien derina darbus ir ūkininkavimą „Geniorojaus“ ūkyje, į kurį vyko ir laidos „La Maistas“ komanda.
2022-05-15

Patiekalas, kuris privers nusikelti į Italiją: Gian Luca pasidalijo tobulu receptu savaitgalio pietums

Smidrai daugeliui lietuvių vis dar atrodo neatrasta daržovė, tad šio sekmadienio TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco su ja pakvies susipažinti iš arčiau. Žinomas virtuvės šefas kartu su smidrus auginančia šeima ne tik papasakos, kaip juos tinkamai auginti ir gaminti, bet ir pasidalins nuostabiu, idealiai sekmadienio pietums tinkančiu receptu, kurį dievina italai. Apie smidrų subtilybes Gian Lucai papasakos „Geniorojaus“ ūkio šeimininkai, Laimutis ir Ramunė.
2022-05-13
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų