REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrą sezoną TV3 eteryje pasitinkanti laida „Ūkio šefas“, kaip ir pernai, savo kelionę pradeda Anykščiuose. Čia laidos vedėjas Vylius Blauzdavičius aplankė smidrų ūkį įkūrusią jauną porą ir domėjosi, kaip jiems sekėsi užauginti pirmuosius smidrus bei kokiais patarimais jie gali pasidalinti, su visais daržininkyste užsiimančiais žmonėmis.

Antrą sezoną TV3 eteryje pasitinkanti laida „Ūkio šefas“, kaip ir pernai, savo kelionę pradeda Anykščiuose. Čia laidos vedėjas Vylius Blauzdavičius aplankė smidrų ūkį įkūrusią jauną porą ir domėjosi, kaip jiems sekėsi užauginti pirmuosius smidrus bei kokiais patarimais jie gali pasidalinti, su visais daržininkyste užsiimančiais žmonėmis.

REKLAMA

Smidrų ūkio idėja Kotrynai ir Algimantui kilo tuomet, kai paaiškėjo, jog Lietuvoje sunku gauti šviežių smidrų. Baigę universitetus 2017 m. pora avantiūriškai persikėlė gyventi į Anykščių rajono kaimelį.

„Meidukis“ ūkio įkūrėja Kotryna Meidė sako, jog domėtis daržininkyste ir sodininkyste ją paskatino itin įdomios šių discipline paskaitos Aleksandro Stulginskio universitete, tad baigusi studijas ji su savo vyru visa galva pasinėrė į šią jiems naują sritį.

„Apie smidrus nebuvome labai daug girdėję, pradėjome ragauti, skaityti, domėtis informacija ir labai užsidegėme. Iš seno svajojome apie sodybą, ją įsigijome su dviem hektarais žemės ir natūraliai norėjosi įdarbinti tą žemę. Pasilikome prie smidrų idėjos“, – pasakojo sezoninį ūkį atidariusi Kotryna.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jaunosios ūkininkės, norint profesionaliai užsiauginti storą, tiesų smidro daigą, reikėtų laikytis rekomendacijų, stengtis kuo daugiau atsižvelgti į veisėjų nurodymus, kaip juos užauginti.

REKLAMA

Būna, kad net sodinant tuos pačius daigus skirtingiems žmonėms jų dydis skiriasi perpus.

„Pirmais metais jie būna plonyčiai, mes to nežinojome, tai buvo ir baimių ir dvejonių. Bet vasaros pabaigoje jie sustorėja, krūmai užauga, tad supratome, kas viskas bus gerai“, – patirtimi dalijosi laidos pašnekovė.

Smidrus auginanti pora sako, kad ši daržovė turi labai daug vitaminų, folio rūgšties ir yra visiškai nekaloringa.

„Jų galima privalgyti kiek tik nori ir nieko nebus“, – juokiasi Kotryna.

Daugiau patarimų, kaip užauginti smidrus žiūrėkite reportaže, esančiame straipsnio pradžioje.

Laidą „Ūkio šefas“ žiūrėkite sekmadieniais 9 val. ryte per TV3.

VISĄ LAIDĄ RASITE:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų