REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart prie Gian Lucos prisijungė ypatinga viešnia – iš Italijos atkeliavusi jo mama. Šia proga šefas pagamino kreminę pastą su buratos sūriu, smidrais ir šonine. 

Garsusis virtuvės šefas su TV3 laida „La maistas“ tęsia skaniausias kulinarines keliones po Lietuvą ir dalinasi neatsivalgomų patiekalų receptais. Šįkart prie Gian Lucos prisijungė ypatinga viešnia – iš Italijos atkeliavusi jo mama. Šia proga šefas pagamino kreminę pastą su buratos sūriu, smidrais ir šonine. 

REKLAMA

Gian Luca išdavė, kad mamą labai norėjo supažindinti su lietuvišku kaimu, todėl nuvyko į Lazdijų rajone įsikūrusį „Geniorojaus smidrai“ ūkį, kur juos šiltai pasitiko šeimininkai Ramunė ir Laimutis.  

Pavasaris – puikiausias metas valgyti smidrus, tad skubėkite jų paskanauti! Vaikštant po smidrų laukus, ūkio šeimininkai išdavė įdomų faktą: smidrai pjaunami dukart per dieną, nes vos per parą paauga net 10 centimetrų. 

Ir pjaunami jie po žeme, maždaug 3 cm gylyje, bet reikalingas atsargumas, kad nebūtų pažeisti kiti augantys smidrai. 

REKLAMA
REKLAMA

Prisipjovę smidrų ir pakalbėję apie jų naudingas savybes, jie persikėlė į virtuvę, kur Gian Luca pagamino kreminę pastą su buratos sūriu, smidrais ir šonine.  

REKLAMA

Kreminė pasta su buratos sūriu, smidrais ir šonine 

Reikės: šviežių smidrų; karšto rūkymo šoninės; „Natur Compagnie“ sultinio; kietųjų kviečių miltų makaronų „Malsena Caserecce“; buratos sūrio, 1 vnt. kiaušinio; saujos parmezano sūrio. 

Į užvirusį vandenį dedame sultinio kubelį, gerai išmaišome ir beriame makaronus. 

Į dubenį mušame kiaušinį, beriame gerą saują parmezano sūrio. Viską išmaišome. 

Smulkintuvo pagalba sutriname burrata sūrį, į jo masę pilame prieš tai išplaktą kiaušinio ir sūrio mišinį. Viską gerai išmaišome. 

Keptuvėje pakaitiname česnako skiltelę ir dedame pjaustytą šoninę bei smidrus. Gerai apkepame. Išvirus makaronams, buratos padažą pilame į keptuvę ir viską gerai išmaišome. 

Patiekiame su smidrų viršūnėlėmis ir pagardiname pipirais. Skanaus! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų