rabarbarai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „rabarbarai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „rabarbarai“.

Pasakė, ar reikia lupti rabarbarus: kiti daro neteisingai

Rabarbarai – nuo seno lietuviams žinoma, tačiau pastaraisiais metais atgimimą išgyvenanti daržovė. Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad maloniu rūgštumu jie praturtina ne tik pyragus, bet ir be galo skaniai dera sveikose salotose ar prie įvairių mėsos patiekalų. Lupti ar nelupti? Priklausys nuo 2 dalykų Rabarbarai – kone privalomas pavasario ir ankstyvos vasaros patiekalų ingredientas.
2024-04-23

Šis naminis padažas idealiai tiks prie mėsos: skonis vertas 10 balų

Vasaros pradžioje daržuose sužaliuoja ir išsikeroja rabarbarai. Nusiskynę jų stiebus dažniausiai valgome su cukrumi, sirupu, dedame į įvairiausius pyragus ar verdame džemus bei uogienes, tačiau rabarbarus kulinarijoje galima panaudoti ir plačiau, pavyzdžiui, iš jų pasigamintas čatnis nuostabiai derės prie mėsos, keptos ant grotelių. Anot gydytojos dietologės dr.
2023-06-07

Atsikratykite amarų: atskleidė patikrintus būdus

Sodininkystės ekspertas Monty Donas perspėja sodininkus nepermaitinti savo augalų ir nelaukti, kol juos užpuls amarai. Amarai yra maži, augalų sultimis mintantys vabzdžiai, kurie platina įvairiausius virusus nuo vieno augalo prie kito. Sodininkystės ekspertas sutiko pasidalinti, kaip jų reikėtų atsikratyti. „BBC Gardeners’ World“ vaizdo įraše Monty Donas paaiškino, kaip suvaldyti amarus ir kitus sodo kenkėjus.
2022-06-19

Jokiu būdu nevalgykite šios rabarbarų dalies: ji – nuodinga

Rūgštieji rabarbarai – ne tik ypatingo skonio, bet ir sveikatai naudinga gėrybė. Nors rabarbarai priskiriami daržovėms – jie dažnai naudojami ruošiant įvairiausius saldėsius: pyragus, uogienes, čatnius ar kitus desertus. „Arbūzai, braškės, trešnės, įvairių rūšių salotos – be jų neįsivaizduojamas šiltasis sezonas.
2022-05-26

Receptas. Bandelės su vyšniomis ir rabarbarais

INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai cukraus (rudasis) 2 valgomieji šaukštai krakmolo 100 gramų rabarbarų 150 gramų vyšnių 400 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Viename dubenyje sumaišiau nuluptus ir susmulkintus rabarbarus, iškaulintas vyšnias, krakmolą bei cukrų. Tešlą iškočiojau ir supjausčiau kvadratais. Ant kiekvieno kvadrato dėjau po šaukštą vyšnių ir rabarbarų įdaro, perlenkiau kiekvieną tešlos kvadratą į trikampį ir sulipinau tešlos kraštelius.
2022-03-01

Receptas. Rabarbarų drebučiai itališkai

INGREDIENTAI: 4 valgomieji šaukštai cukraus 300 gramų rabarbarų 3 vienetai kiaušinių 1 valgomasis šaukštas želatinos 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Rabarbarus nulupti, smulkiai supjaustyti ir, įpylus į indą pusę stiklinės vandens, patroškinti. Paskui pertrinti pro sietelį. Želatiną ištirpyti karštoje rabarbarų tyrėje. Jei nelabai tirpsta, tyrę galima pakaitinti. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir užplikyti karšta rabarbarų tyre.
2022-02-25

Receptas. Rabarbarų gaiva

INGREDIENTAI: 2 vienetai rabarbarų 50 gramų cukraus 200 mililitrų martinio (balto) 200 mililitrų vandens Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Rabarbarus supjaustyti kubeliais. Į verdantį vandenį įberti cukrų, sudėti rabarbarą ir virti apie 15 min. Atvėsinti. MARTINI BIANCO atšaldyti. Sumaišyti martini su rabarbaro nuovirų 50/50. Suplakti. Pagardinti citrinos skiltele. Skanaus atsigaivinimo.
2022-02-23

Receptas. Pieniškas desertas su rabarbarais ir braškėmis

INGREDIENTAI: 6 valgomieji šaukštai cukraus 2 vienetai rabarbarų (kotai) 150 mililitrų grietinėlės 200 gramų varškės 30 gramų želatinos 3 valgomieji šaukštai uogienės (braškių) 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus PARUOŠIMO BŪDAS: Želatiną užpyliau šiltu vandeniu ir palikau išbrinkti. Rabarbarų kotus nulupau ir apviriau pasaldintame vandenyje. Išvirtus rabarbarus sutryniau kartu su braškių uogiene.
2022-02-22

Receptas. Rabarbarų salotos

INGREDIENTAI: šiek tiek cukraus 1 vienetas morkų 3 vienetai rabarbarų (kotai) 20 gramų svogūnų (laiškai) šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Rabarbarus nuplauname, nulupame ir supjaustome labai plonais griežinėliais. Morką smulkiai sutarkuojame ir sumaišome su rabarbarais, pagardiname cukrumi ir druska, užpilame grietinės ir apibarstome smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.
2022-02-21

Receptas. Sausainiai su rabarbarais

INGREDIENTAI: 1 pakelis tešlos (sluoksniuota) 300 gramų rabarbarų 150 gramų cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono 1 vienetas citrinų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Atšildyti sluoksniuotą tešlą, supjaustyti nedideliais kvadratėliais. Rabarbarus susmulkinti, suberti į puodą, užspausti citrinos sulčių, suberti cukrų ir cinamoną ir pavirti apie 10 min., kol suminkštės.
2022-02-21
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų